Europees debuut voor snelle Caddy's

Europees debuut voor snelle Caddy's
Vergroot foto
Door: BV 28-08-2005
Cadillac haalt de snelle versies van de STS en XLR naar Europa. Tijdens het Autosalon van Frankfurt vertoeven beide V-reeksen voor het eerst op Europese bodem. Tijdens het eerste kwartaal van 2006 kunnen we ze dan ook terugvinden bij de dealer.

Zowel de STS-V als de XLR-V worden aangedreven door een 4,4l V8 Northstar compressormotor. Die levert in de STS-V 476pk bij 6.400t/min en 595Nm koppel bij 3.600t/min. Onder de kap van de XLR was minder plaats, waardoor de capaciteit van in- en uitlaatlijn beperkt moest worden en het vermogen terugvalt. De achtcilinder levert er 448pk en 561Nm. Anderzijds kan de XLR-V profiteren van een betere verhouding tussen gewicht en vermogen. Daardoor spurten beide versies, die telkens een Hydra-matic zestrapsautomaat in de aandrijflijn krijgen, naar 100km/u in vijf tellen.

Alle leden van de V-Series familie krijgen uiterlijke opsmuk in de vorm van een grille met gaas, grotere wielen, hout- en aluminiumaccenten in het interieur en aanpassingen aan het chassis. Die omvatten grotere remmen, dikkere stabilisatorstangen en een meer op sportiviteit ingesteld gestuurd dempersysteem (Magnetic Ride Control).

Geef commentaar
comments by Disqus