Lotus Evora S IPS Conclusie

Lotus Evora S IPS
Bekijk 24 foto's
Door: BV 10-06-2012

Lotus is er het levende bewijs van dat je je ook té ambitieus kan opstellen. Op het Autosalon van Parijs stelde de Britse Proton-dochter nog vijf studiemodellen van toekomstige producten voor. Iets waar nog niets van in huis is gekomen. Sterker nog, inmiddels heeft het merk een andere baas en een andere eigenaar. Maar helemaal van nieuws blijven we niet verstoken. Er is nu ook een Lotus Evora S IPS. Met compressor en automaat voor zowel meer vermogen als gebruiksgemak van de meest luxueuze Lotus ooit. In cijfertjes gaat dat als volgt: een top van 277km/u, sprinttijd van 4,8 tellen en 350pk en 400Nm uit de 3,5l V6 waarvan de basis bij Toyota wordt geleend. Een prijs is er ook: vanaf € 78.610, met inbegrip van een voor personen volstrekt onbruikbare achterbank waar je dus even goed € 3.540 op kan besparen. Als uitbreiding op de amper 160l kleine kofferruimte kan je de plaats achter de om je lijf klevende kuipjes immers altijd gebruiken.

Met tapijten op de vloer, bekleding op de complete zetel een airco, een compleet instrumentarium en onder meer stabiliteitscontrole en airbags is de Evora de best uitgeruste Lotus uit de geschiedenis. En in de optielijst vind je nog meer luxe. Maar van excessen kan je nauwelijks spreken. En van veel ruimte evenmin. In een sportwagen hoeft dat wat ons betreft ook niet, maar een voetsteun voor je werkloze linkervoet was wel attent geweest.

Onder de tirranie van het gaspedaal reageert de Evora S docieler dan je op basis van bovenstaande cijfers zou vermoeden. En het is niet eens een nadeel. Dit is een raszuivere drivers car en die hoeft het onderste niet uit de kan te halen om te overtuigen. De ophanging is schitterend. Het stuur ronduit briljant. Hier wordt rijplezier nog met hoofdletters geschreven.

Mooie plaatjes kan je zoals altijd in onze fotospecial bekijken.

Geef commentaar
comments by Disqus