Skoda Karoq 1.0 TSI Exterieur

Bekijk 38 foto's
Door: BV 21-05-2018

De Karoq staat - alweer - op het MQB-onderstel van het Duitse moederhuis. In lengte meet hij 4,38m, wat 2cm meer is dan de Ateca waarmee we de vergelijking even doortrekken. Hij is overigens identiek aan de Spanjaard als het op hoogte en breedte aankomt: respectievelijk 1,62 en 1,84m. Idem voor de wielbasis: 2,64m. Beiden houden ze dus wat afstand van de VW Tiguan (4,43m).

Risico’s heeft Skoda bij het pennen van de koets niet genomen. Opvallend is hij niet en z’n lijnen zijn nog een tikkeltje bedeesder dan bij z’n Spaanse halfbroer die wat meer sportiviteit wil etaleren. Het meest gedurfde aspect zijn nog z’n boemerangvormige achterlichten die door LEDs opgelicht worden.

Laadvermogen

De grote kofferklep, gemotoriseerd als je € 575 bijlegt, verschaft toegang tot een diepe, praktische en egaal vormgegeven laadruim waarin je 521l kwijt kan. Heb je slechts een minimum aan zitplaatsen nodig dan kan je dat nog verder uitbreiden. Tot 1.810l. Skoda heeft, zoals steeds, aandacht gehad voor de details. Zo vind je haakjes waaraan je je boodschappentassen kan ophangen en is er ook een uitneembare looplicht.

Standaard parkeert het merk z’n middenklasse SUV op 16-duimers. Op de foto’s zie je al 18” lichtmetaal, maar wie dat nog niet genoeg vindt kan ook 19-duims-velgen krijgen.


Geef commentaar
comments by Disqus