Deze 10 auto's liegen het meest over hun verbruik

We weten allemaal dat er een ‘belangrijk’ verschil is tussen opgegeven verbruiksgemiddelde en het reële verbruik. Toch voor de absolute meerderheid van de gevallen. Iets waar het automerk niet noodzakelijk iets aan kan doen, want ze zijn het resultaat van een vastgelegde procedure. De Britse Consumentenbond Which? hield het reële verbruik van 200 auto’s tegen het licht en lijstte de grootste zondaars op. Dit zijn ze:

Mitsubishi Outlander PHEV

Op papier verbruikt de Mitsubishi Outlander PHEV (2014 - 2015) slechts 1,9l/100km en stoot hij slechts 44g/km CO2 uit. Maar in de praktijk verdwijnt er meer dan het dubbele uit de tank. De Outlander verbruikt in realiteit 120%. Dat scheelt voor een gemiddeld gezin al snel € 700/jaar.

Volvo V60 Plug-in-Hybrid

De Volvo V60 Plug-in Hybrid diesel laat zich ook aan het stopcontact opladen en laat een al net zo spectaculaire 1,8l/100km optekenen, maar ook hier klopt er volgens Which? niets van. Hij verbruikt 92% meer.

Jeep Grand Cherokee diesel

De Jeep Grand Cherokee diesel (2011 - heden) haalt nipt de ereplaats (als je daar hier al van kan spreken). Hij verbruikt 55% meer dan de fabrikant opgeeft.

BMW X4 diesel

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende dieselversies van de X4. Which? zegt alleen dat de sportief ogende SUV van BMW een derde teveel uit z’n tank slurpt.

Toyota Yaris Hybrid

Hybrides worden door de testcyclus bevoordeelt. Logisch dus dat ze het in de praktijk een stuk minder goed doen. Ook de Yaris Hybrid verbruikt 33% teveel.

Opel Corsa diesel

De kleine Opel Corsa diesel (2006 - 2014) staat nu ook te boek als een zuipschuit. +30%!

Alfa Romeo Giulietta benzine

Heb je een Alfa Romeo Giulietta op benzine dan moet je volgens Which? je uiterste best doen om slechts 29% boven het normverbruik te blijven.

Nissan Qashqai diesel

Een slecht rapport is er ook voor de nog fonkelnieuwe (in 2014 gelanceerde) Nissan Qashqai. De dieselmotor ten spijt - hij verbruikt 26% meer dan aangekondigd.

Peugeot 208 benzine

Hij stuurt prettig, die kleine Peugeot 208. Maar als hij op benzine rijdt, is een bezoekje aan de pomp niet zo’n aangename verrassing. +26% moet je rekenen.

Geef commentaar
comments by Disqus