Vijf legervoertuigen die je zelf kan kopen

Of het nu is voor een uitstapje naar de Ukraïne of een piramidebezoek in Egypte... het is niet meer zo veilig als enkele jaren geleden. Wie er wil zijn, kan zich maar beter voorbereiden. Wij doen alvast enkele mobiliteitssuggesties. Vijf legervoertuigen die je gewoon kan kopen als je echt wil.

Land Rover Defender

Na WWII gecreëerd op basis van de Jeep Willys als multifunctioneel landbouwvoertuig. Maar een militaire carrière lag voor de hand. Er zijn er zo'n 55.000 van in gebruik bij verschillende legermachten. Niet snel, maar het raakt wel overal door.

Mercedes G-Klasse

Samen met Steyr Puch ontwikkeld voor militaire doeleinden werd de G-Klasse in 1979 ook beschikbaar voor de particulier. Comfortabel en best snel. En als je helemaal uit je bol wil gaan neem je een AMG met zes wielen!

Lees meer

Paramount Marauder

Afkomstig uit Zuid-Afrika, tien ton zwaar, maar met een dubbele gepantserde monocoque en een V-vormige romp. Kwestie van tegen granaatinslagen en mijnen te kunnen. En je kan ermee los door een huis rijden. En dat voor net geen half miljoen dollar.

GAZ Tigr

Het Russische antwoord op de Amerikaanse Humvee. Met een 5,9l diesel, een handbediende zesbak en permanente vierwielaandrijving. De civiele variant krijgt leder en airco, als je tenminste weet hoe je een bestelling kan plaatsen.

Renault Sherpa

Deze Sherpa doet niet alleen dienst in het Franse leger en bij de Nato. Je kon hem ook al spotten in de Dakar Rally. Te koop in Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Aandrijving? Een 4,7l viercilinder (!!) diesel met niet meer dan 215pk maar wel 800Nm trekrkacht. Je kan kiezen tussen een pickup en een wagon.

Geef commentaar
comments by Disqus