GM roept nog eens 2,7 miljoen auto's terug

Vergroot foto
Door: BV 16-05-2014

General Motors heeft de jongste tijd al heel wat voertuigen terug naar de dealer moeten roepen. Een gevoelige zaak gezien de motorgigant in eigen land verdacht wordt van het bewust verzwijgen van een probleem dat al tientallen dodelijke ongevallen veroorzaakte.

Elektronische gremlins

2,4 miljoen voertuigen van de types Malibu, Pontiac G6 en Saturn Aura moeten om een nieuwe bekabeling voor de achterste remlichten. Dat levert gek genoeg problemen op met het licht, maar ook met de cruise control, tractiecontrole en noodremhulp.

Nog dik 103.000 Corvettes worden bij de dealer verwacht omwille van problemen met de koplampen, terwijl er ruim 140.000 Chevy Malibu’s voorzien zijn van een hydraulische rembekrachtiger die niet steeds doet wat hij moet doen.

Ruitenwissers

Het is duidelijk dat GM extra voorzichtig is met terugroepacties gezien de mediastorm waarin het bedrijf zich bevindt. Zo worden er ook meer dan 19.000 Cadillac CTS op nieuwe ruitenwissers getrakteerd.

Ongelukken

Er zijn tenslotte nog 477 grote pick-ups die door een defect aan de ophanging het risico op een ongeluk lopen. Er zijn er reeds geweest, maar daarin vielen vooralsnog alleen lichtgewonden te betreuren.

Geef commentaar
comments by Disqus