5 feiten die je nog niét wist over de Fast & Furious films

Ook op Auto55.be is er reclame van te zien. Het zevende deel van de Fast and Furious filmreeks, nog met Paul Walker in één van de hoofdrollen. Met een geraamde productiekost van 160 miljoen dollar is het ook het duurste. Maar in plaats van op enkel op Furious 7 te focussen, beperken we ons tot 5 opmerkelijke feiten uit de hele saga.

Racer X?

De eerste film uit de reeks, The Fast and the Furious uit 2001, had evengoed anders kunnen heten. Met alle mogelijke gevolgen vandien natuurlijk. Werd ook over nagedacht: 'Red Line', 'Race Wars' en 'Racer X'. In 1955 was er overigens ook al een prent die 'The Fast and the Furious' heette.

Eminem als Brian O'Connor

In de zoektocht naar een acteur voor de rol van Brian O'Connor was wijlen Paul Walker niet de enige voorkeur. Wie er ook bovenaan het lijstje stond? Christian Bale, Mark Wahlberg en zelfs Eminem. Denzel Washington werd een hoop dollars aangeboden voor Furious 7, maar weigerde. Kurt Russell nam dan maar z'n plaats in.

Kortfilms

Er werden naast de films ook twee F&F kortfilms geproduceerd. De eerste heet "Turbocharged Prelude", heeft Paul Walker in de hoofdrol en speelt zich af tussen de eerste en de tweede film. De tweede, "Los Bandoleros" geregisseerd door Vin Diesel, geeft meer inzicht over de personages en vormt een aanloop naar de vierde blockbuster uit de reeks.

Letty is niet dood, maar weet het zelf nog niet

Op het einde van Fast Five werd duidelijk dat Letty, het personage gespeeld door Michelle Rodriguez, toch niet dood was. Toch grote verbazing van Rodriguez zelf die het samen met de fans in de cinemazaal vernam. Een telefoontje van het productieteam was nu toch wel het minste...

Tommy Lee Jones in plaats van The Rock

Voor Fast Five was het niet Dwayne "The Rock" Johnson maar Tommy Lee Jones die mee op de affiche zou prijken. Nadat een fan op facebook echter zijn voorliefde voor het duo Johnson/Diesel had geuit, zijn Diesel en daarna de producers van gedachten veranderd.

Geef commentaar
comments by Disqus