10 auto's die je beter mijdt als de pest

Het Amerikaanse magazine Consumer Reports - vergelijkbaar met onze testaankoop - heeft een erg uitgebreide en grondige autosectie en doet betrouwbaarheidsonderzoek, metingen en tevredenheidsonderzoek naast de gebruikelijke reviews van nieuwe modellen. En het publiceerde zopas de lijst van auto's waar je het best in een grote boog omheen gaat. Hun 'not top 10' van 2015. Dit zijn ze...

De slechtste occasie: Mini Cooper S

De Mini Cooper S scoort goed in de testverslagen, maar als occasie is het volgens Consumer Reports een heel ander verhaal. Er zijn problemen met de mechaniek, elektronica, afwerking en het koetswerk. Herstellingen aan het kleintje zijn op de koop toe ook nog schrikwekkend duur.

De minst zuinige: Nissan Armada

De Nissan Armada is een indrukwekkende verschijning. En hij is dat ook op motorisch vlak: een 5,8l V8. Die heeft een opgegeven (!) verbruik vanaf 21,7l/100km. Dat vinden zelfs de Amerikanen anno 2015 te gek.

De slechtste SUV: Jeep Compass

Met een score van 52/100 was de Jeep Compass met voorsprong de slechtste SUV volgens Consumer Reports. Onbetrouwbaar, slecht in de bochten, een claustrofobische cabine. Het magazine heeft het eenvoudigweg over een ‘ramp op wielen’.

De slechtste Compacte SUV: Jeep Cherokee

Compacte SUV’s zijn trendy. Maar dat betekent niet dat je ze allemaal zomaar moet overwegen. Volgens Consumer Reports is dit de slechtste van allemaal. Ze noemen hem onderontwikkeld en verre van verfijnd. En het Amerikaanse magazine noteert dat Jeeps consequent zwak presteren in tests.

Minste waar voor je geld: Nissan Altima

De Altima gaat als zoete broodjes in de VS. Hij is ruim en relatief zuinig. Maar hoewel hij niet de duurste van allemaal is, kan hij (in tegenstelling tot de Passat dus) het minste argumenten aanvoeren voor z’n prijs. Daarom biedt hij volgens CS het minst waar voor je geld. Niet dat het wat uitmaakt, want ook deze is niet te koop in Europa. Maar we vinden de techniek wel terug bij Infiniti.

Minst tevreden eigenaars: Jeep Compass

De Jeep Compass bedient zich nog van een tweede portie negativiteit. De eigenaars zijn absoluut niet tevreden van hun aankoop. Ze vinden de rijervaring slecht, hekelen de kwaliteit, vinden ‘m niet praktisch… Slechts 43% zou er ooit nog een kopen.

Minst betrouwbare auto: Fiat 500L

Nog een betrouwbaarheidsstatistiek waarin een Fiat met de twijfelachtige eer gaat lopen. De Fiat 500L heeft volgens het bedrijf 219% meer kans op pannes dan het gemiddelde. En er zijn 16 keer meer problemen mee dan met de auto die helemaal bovenaan de betrouwbaarheidstabel staat (een Scion xB).

Slechtste pickup: Toyota Tacoma

Ja, een Toyota. De Tacoma. En het gaat om zaken als de ophanging, slechte zetels, een abnormaal grote remafstand… maar het model is ook al behoorlijk oud en in 2016 komt er een nieuwe. De Tacoma is officieel niet te koop in Europa, maar wordt wel via ‘grijze’ kanalen ingevoerd.

Duurste middenklasser: Volkswagen Passat

Consumer Reports is er als de kippen bij om te zeggen dat de Passat (de Amerikaanse versie vanzelfsprekend, die niet zo veel gemeen heeft met de Europese) eigenlijk een goede auto is. Hij is ruim, heeft een goed weggedrag, is stil en heeft een goede afwerking. Maar hij is te duur. Zeker als je de 3,6l V6 neemt.

De slechtste auto van allemaal: Mitsubishi Space Star

Over de grote plas heet hij Mirage, maar het is natuurlijk de Space Star. CS bevestigt dat hij zuinig is, maar noteert dat hij slecht presteerde in crashtests, dat z’n weggedrag dat is van een ‘dronken zeeman’ en dat hij de slechtste testscore sinds mensenheugnis haalde. Hoe laag? Wel… 29/100.

Geef commentaar
comments by Disqus