Met deze auto's kan Donald Trump nu niet meer rijden

Of je het nu leuk vind of niet, voor de VS of de rest van de wereld, Donals Trump is gisterenavond verkozen tot de 45ste President. De multimiljonair is een gepassioneerd autoliefhebber met een uitgebreide collectie. Of die van goede smaak getuigd, is weer wat anders, maar Trump rijdt op z'n minst met z'n vierwielers. Of liever - reed. Want eens hij in functie is, zal een ontspannend rondje er niet meer in zitten om evidente redenen. Hij zal zich moeten beperken tot een bunker op wielen. We presenteren je snel een greep op wat speelgoed dat nu achter slot en grendel gaat.

Lamborghini Diablo VT Roadster

Trump heeft naar verluidt een zwak voor Amerikaanse auto's, maar dat is deze selectie niet aan te zien. Deze Lamborghini Diablo Roadster, met een bijna 500pk sterke V12, heeft hij al sinds 1997.

Mercedes SLR McLaren

Donald Trump laat zich in New York niet zelden opmerken aan het stuur van zijn zilvergrijze Mercedes SLR McLaren. Hij heeft hem sinds 2003, toen hij die (voorzien van een rode strik) cadeau kreeg. Of hij zichzelf erop trakteerde of iemand anders hem de auto gaf, is onduidelijk.

Rolls-Royce Phantom

Nog een Europese auto! En misschien wel die die het best bij de persoonlijkheid van Trump past. De Phantom wordt gebruikt voor zijn zakelijke uitstapjes, maar in het Witte Huis zal hij ook dat aan iemand anders moeten overlaten.

Rolls-Royce Silver Cloud

Met deze Rolls-Royce Silver Cloud uit 1956 heeft de toekomstige Amerikaanse president naar verluidt een speiale band. Hij kocht hem occasie tijdens de jaren zeventig en het zou de eerste luxewagen zijn die hij zich kon permitteren.

Chevrolet Camaro Indianapolis 500 Pace Car

In 2011 mocht Trump de Pace Car besturen tijdens de legendarische Indy 500 Nascar wedstrijd. Dat zorgde toen al voor ophef, want de toeschouwers begrepen niet waarom die taak niet een professionele piloot te beurt viel. Uiteindelijk kon Trump 'geen tijd vrijmaken' en viel de eer te beurt aan een echte racelegende. Trump kreeg de auto wel cadeau, als bedankje dat hij niet was komen opdagen.

Cadillac One

En dit is waar hij vanaf nu in vervoerd zal worden. De bunker op vier wielen die van ver lijkt op een Cadillac. Na onder meer Marine One (een helikopter) en de beroemde Air Force One, is deze door het publiek Cadillac One gedoopt.