Concept i bewijst dat Toyota Apple wil zijn, maar niet weet hoe

Bekijk 40 foto's
Door: BV 05-01-2017

Toyota probeert aan te knopen bij de (zelfverklaarde) hippe merken die met nieuws komen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daar stelt het deze Concept i voor. Een auto die klinkt alsof hij van Apple zou kunnen zijn en er ook zo uitziet. Tenminste, wanneer de elektronicagigant uit Cupertino z’n huiswerk niet goed zou maken. Natuurlijk ziet het er futuristisch en gelikt uit, maar praktisch is het niet te noemen. De achterwielen bijvoorbeeld gaan aan frut bij het kleinste borduurtje.

Artificiële intelligentie

De Concept i rijdt niet alleen helemaal zelf, maar hij moeit zich ook met de agenda en gewoonten van z’n bezitters. De auto zal zelfs proberen het humeur van diens bezitter te analyseren en op basis daarvan suggesties doen. Eén van die voorstellen zou zelfs kunnen zijn dat een inzittende echt zelf het stuur neemt. Omdat Toyota er zelf van uit gaat dat dat een slaapverwekkende ervaring wordt, kan het de bestuurder letterlijk weer wakkerschudden wanneer die z’n aandacht verliest. Die elektronische bemoeial kreeg zelfs een naam: “Yui”.

Dat de Concept i propvol schermen en projectie zit, wist je waarschijnlijk ook zonder dat we het uittikten. Maar er zitten er ook wat aan de buitenzijde. Zo kan de Toyota aangeven dat hij wil afslaan met tekst op de kofferklep. Erg handig wanneer het achteropkomend verkeer niet weet waarvoor een richtingaanwijzer dient. En daarmee lijkt Toyota de grens van gebruiksvriendelijk met betuttelend te overschrijden.

Geef commentaar
comments by Disqus