7 concepts van Jeep

Elk jaar met Pasen troepen de Amerikaanse Jeep-liefhebbers samen voor een 4x4-feest in het hart van de Moab in Utah. Voor Jeep is dat traditioneel het moment om uit de pakken met een hele reeks concepten voor allerlei doelgroepen. Dit zijn de 7 Jeeps die het merk er dit jaar laat pronken.

Jeep 4SPEED

Een lichtgewicht Wrangler, uitgerust met onder meer een carbon motorkap en spatborden en een specifieke rolkooi. Het grootste werk ging echter in het verkochten van de auto. Ruim 55cm werd er weggeknipt, wat ervoor zorgde dat de overrijhoek een pak beter werd.

Jeep Sandstorm

Het zijn Baja-racewagens die de inspiratie van deze concept vormden. Ook hier weer behoorlijk wat carbonvezel, maar ook een luchthapper en een flink verbeterde ophanging en versterkte assen naast erg opvallende 39,5” BF Goodrich Krawler-rubber.

Nacho Jeep

Wellicht zo genoemd omwille van z’n kleur? Jeep heeft het zelf over een rijdende catalogus van Jeep Performance Parts van Mopar. Dat wil zeggen dat je je eigen Jeep net zo gek kan maken.

Jeepster

De naam Jeepster hing niet lang na WOII al eens achterop een Jeep. Misschien was dat wel één van de eerste echte SUVs. Hier diende het vooral ter inspiratie voor de kleurstelling. En het weerhield Jeep er niet van om nog altijd terrein-goodies als een winch en een 5cm verhogingsset voor de ophanging te monteren.

Jeep J-Wagon

Deze J-Wagon is de laatste Wrangler uit het rijtje en wellicht ook de makkelijkst verkoopbare. Een warme grijstint wordt gecombineerd met bronskleurige accenten en een caramelkleurig lederen interieur. De banden, de snorkel en de kleine LED-verstralers moeten de geloofwaardigheid op terrein een beetje helpen.

Jeep B-Ute

Deze is gebaseerd op de Jeep Renegade, maar dan met een nieuwe snoet, een verhoogde ophanging en een dakrek voor je kampeerprullen.

Jeep Wagoneer Roadtrip

Aan de basis is dit een gewone Wagoneer uit 1965. Maar Jeep heeft het model flink onder handen genomen. Zo huist er nu een 5,7l V8 met een viertrapsautomaat in een versterkt frame met multilink-ophanging en spiraalveren en leven de klassiek vormgegeven 17-duimers 5cm verder uit elkaar dan oorspronkelijk het geval was.

Geef commentaar
comments by Disqus