Dit zijn de 5 populairste SUVs in België

De SUV is hét groeisegment in de autosector. De modegril. De kip met de gouden eieren. En dat betekent dat bijna alle merken naar dit nieuwe beloofde land reizen. Maar wat zijn nu de populairste SUVs van allemaal? We ploegden door de cijfers van automobielfederatie Febiac (van 2017) en visten het uit.

Hyundai Tucson

Een splinternieuw model dat een gans jaar in de verkoop is, dat geeft je natuurlijk de beste kansen. Hyundai speelde er als de beste op in en wist afgelopen jaar niet minder dan 10.324 stuks van de Tucson af te leveren.

Lees meer 1

Renault Captur

De Renault Captur is al sinds z’n lancering de populairste B-SUV van Europa en hij blijft vlot verkopen. Afgelopen jaar werden er in ons land nog eens zo maar eventjes 8.732 exemplaren van op nummerplaat gezet.

Lees meer 2

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 speelt in dezelfde categorie als de Fransoos hierboven. En hoewel hij ook al een tijdje op de markt is, blijft hij sterk presteren. De teller strandde op 8.256 stuks.

Lees meer 3

Peugeot 3008

Peugeot mag zich wel in de handen wrijven met twee SUVs in ’s lands top 5. De 3008 is het grote broertje van de 2008 en een echte bestseller. Afgelopen jaar won hij als eerste SUV ooit de titel van Auto van het Jaar. Dat heeft ongetwijfeld geholpen. Er werden er 7.498 geleverd.

Lees meer 4

BMW X1

BMW verkoopt tegenwoordig zo veel auto’s dat je je kan afvragen waar de grens ligt tussen een premiummerk en een volumemerk. Kijk maar naar de BMW X1. De kleinste ‘X’ uit het gamma van het Beierse merk en nummer 5 op de Belgische markt met 7.382 stuks. Heel wat exemplaren worden door kleine driecilindertjes aan de voorwielen voortgesleept, maar het is wél een BMW.

Lees meer 5
Geef commentaar
comments by Disqus