Sleutel aan je Jaguar E-Type met een nieuwe, originele toolkit

Bekijk 4 foto's
Door: BV 06-11-2019

Bij een exclusieve klassieker gaat het tegenwoordig net zo veel om de details dan om de rijbeleving. Kleine details kunnen hoop schelen in waarde. Duizenden euro’s. Een instructieboekjes, brochure, de originele factuur en natuurlijk de gereedschapsset. Wil je de laatste euro uit je oldtimer persen, dan moet het er allemaal bij zijn.

Gereedschap voor oldtimers

Originele gereedschapssetjes van exclusieve auto’s als Ferrari’s kunnen zonder problemen meer kosten dan een nieuwe compacte BMW. Ze zijn zo waardevol dat menig liefhebber ze niet meer in de auto, maar in een kluis heeft zitten. Bij Jaguar ging het voor de E-Type dezelfde weg uit. Een complete toolkit kostte algauw 5.500 euro. Nadat de laatste Type Series II in 1971 van de band rolde, werden ze niet meer gemaakt. En er zijn eigenaars die het gereedschap zowaar gebruikten. Anderen raakten het kwijt.

Originele toolkit voor Jaguar E-Type weer te koop

De klassiekerafdeling van Jaguar Land Rover had het in de smiezen en neemt daarom de originele toolkit voor de E-Type weer in productie. Gemaakt volgens de oorspronkelijke specificaties en net als destijds geleverd in een etui van canvas met een kunstlederen buitenzijde. Tegenwoordig mag je al bij zijn met een schroevendraaier en een Engelse sleutel, maar destijds stelde dat gereedschap nog wat voor. Alles wat je nodig hebt voor het normale onderhoud van je E-Type zit erin.

regelbare moersleutel
bandventielsleutel
tang
bandenspanningsmeter
puntschroevendraaier
voelermaat
driedelige schroevendraaier
moersleutel 3/4 x 7/8 AF
moersleutel 9/16 x 5/8 AF
moersleutel 1/2 x 7/16 AF
moersleutel 11/32 x 3/8 AF
dopsleutel 7/16 x 1/2
dopsleutel 9/16 x 5/8
dopsleutel 3/4 x 7/8
bougiesleutel
tommybars (een korte en een lange)
kleptimingmeter
vetpistool
regelsleutel voor handrem
remontluchterkit met blik en slang

Wie dacht nog even snel rijk te worden door een originele gereedsschapset voor grof geld te verkopen, is er nu wel aan voor de moeite. Jaguar vraagt maar 800 voor de reproductie. Dat is een hele hoop centen voor een handvol gereedschap, maar in vergelijking met wat er tegenwoordig voor werd gedokt, is het een koopje.

Geef commentaar
comments by Disqus