Na jaren speculatie: dit is de Peugeot pickup

Vergroot foto
Door: BV 20-02-2020

Pickups waren de jongste jaren een plotse rage. Heel wat merken die zo’n werkpaard nog niet in de catalogus hadden, wilden er plots één. De Isuzu’s, Toyota’s, Nissans en Fords van deze wereld kregen plots gezelschap van de Fiat Fullback, Renault Alaskan en zelfs een Mercedes X-Klasse. En ook Peugeot en Citroën werkten aan een pickup. Niet uit altruïsme natuurlijk. De sector kreeg plots in de smiezen dat er aan die relatief eenvoudige kolossen nog een flinke cent te verdienen viel.

Pickup-hype

Om die markt te bedienen was het ook niet nodig om het warm water opnieuw uit te vinden. Een bestaande structuur kon ook dienen. De Fiat Fullback was een Mitsubishi, de Renault Alaskan en de Mercedes X-Klasse een Nissan Navara. En deze nieuwe Peugeot Landtrek is eigenlijk een Toyota Hilux.

Onder de kap zit een 1.9 diesel (150pk, 350Nm) of een 2,4l benzinemotor (207pk, 320Nm). Er zijn drie cabineversies (enkel, crew cab - met een klein achterbankje - of dubbel). Twee tot zes zitplaatsen met andere woorden en met een laadbak waar in het beste geval 1,2 ton en drie europallets in kunnen. Er is zelfs een chassis-cabineversie beschikbaar.

Komt de Peugeot Landtrek naar Europa?

Als er al Europese plannen waren voor dit model, dan zijn die door de wurggreep van de uitstootdoelstellingen al lang verstikt. Fiat kondigde het einde van de Fullback al aan. Van de Renault Alaskan hebben we nog nooit horen vertellen dat hij een succes is en de Mercedes X-Klasse wordt straks alweer afgevoerd. Dat experiment hield het merk met de ster nog geen drie jaar vol.

Peugeot mikt met de Landtrek vooral Latijns Amerika en Afrika. De timing voor de lancering kon er moeilijk beter. De Nissan Navara is er één van de populairste modellen, maar daarrond is net een schandaal ontstaan.

Geef commentaar
comments by Disqus