Aan deze 10 (toekomstige) klassiekers kan je geld verdienen

Het Britse Hagerty, een verzekeraar die vooral liefhebbers in het vizier neemt, houdt nauwlettende prijs van jonge en oude klassiekers in de gaten. Daaruit distilleerde het bedrijf een lijst met 10 klassieke auto’s die het ‘ondergewaardeerd’ vindt. Auto’s die de komende tijd wellicht in waarde stijgen, zeg maar. Daarom verdienen ze een aanbeveling voor wie z’n stuurpret als investering wil verantwoorden. De lijst is willekeurig geordend.

Land Rover Discovery (Series 1)

Land Rovers en Range Rovers rijpen eigenlijk altijd goed. De afgelopen vijf jaar gaat de prijs van de klassieke exemplaren gestaag de hoogte in. De eerste Discovery 1 werd een beetje over het hoofd gezien, maar die tijd is gedaan.

1

Ford Focus (Mk1)

Er wordt niet gediscrimineerd bij Hagerty, dat koopjes in elke prijsklasse aanstipt. Zo weet het dat een eerste generatie Focus opvallend goed reed en een stilistische pionier was, maar ook dat een goed exemplaar nu nauwelijks een paar duizend euro kost.

2

Mini Cooper

De eerste (Mk 1) Austin en Morris Mini Coopers werden de afgelopen jaren al flink duurder. Toch zitten ze volgend Hagerty nog niet aan hun top. In 2021 viert het model z’n 60ste verjaardag en dat stookt de waarde straks toch weer hoger, wordt voorspeld.

3

Jaguar Mark II

De Jaguar Mk II is al een iconische klassieker. De prijzen de afgelopen jaren waren min of meer stabiel, maar dit jaar gaat de prijs al flink omhoog. Een exemplaar is nu zo’n 30% meer waard dan 12 maanden geleden. Kopen en profiteren van de boom, is het advies van de verzekeraar.

4

Toyota MR2 (Mk3)

De Britten noemen de Toyota MR2 eigenlijk een beetje een geheimtip. Een auto die compleet wordt ondergewaardeerd. Zelfs de beste exemplaren zijn goedkoop. Massa’s rijplezier voor een zacht prijsje.

5

Renault 5 GT Turbo

De eerste generaties van de hot-hatch-rage worden stilaan aanzien als echte klassiekers. En er zijn er weinig zo iconisch als de Renault 5 GT Turbo. Ze zijn nu al duur, maar er is nog altijd een ‘significant potentieel’.

6

Aston Martin DB7

Hagerty weet dat de prijs van de DB7 de afgelopen tijd flink omlaag dook. De gemiddelde verhandelprijs is dit jaar zo’n 7.000 euro lager dan in 2019. “Maar het is een Aston Martin en dat betekent dat hij straks weer duurder wordt”, luidt de redenering.

7

Ferrari 328

In 2010 was een Ferrari 328 een pak duurder dan hij vandaag is. Tussen 2016 en 2019 zakte de waarde ervan elk jaar ruwweg 11%, maar dit jaar ging er nog amper 2% van de prijs af. Wie ruikt de winst al?

8

Porsche 944 S2

De 944 is nog altijd één van de goedkoopste Porsches die je kan kopen. Vooral de 3-liter S2 lijkt in de smaak te vallen. Die heeft betere manieren dan de Turbo en de waarde ervan stijgt gestaag sinds 2016.

9

Mercedes SLS AMG

In vergelijking met de andere auto’s uit deze lijst is de SLS AMG nog piepjong. Maar ook aan een moderne (toekomstige) klassieker kan je soms wat verdienen. Tot september 2020 daalden prijzen voor de gebruikte exemplaren, maar sindsdien worden ze elke maand zo’n 2,5% duurder.

10
Geef commentaar
comments by Disqus