BMW 530d / 535i Interieur

BMW 530d / 535i
Bekijk 56 foto's
Door: BV 03-02-2010

Aan de binnenzijde is er evenmin een duidelijke breuk met het verleden. De vormgeving bouwt voort op die van de jongste producten en hier is de link met de vorige ‘Fünfer" sneller gelegd. Voortaan is de middentunnel 7° naar de bestuurder gericht en de sierlijsten wisselen hun houtmotief naar keuze af met aluminiumkleurige stijlelementen - aan geen van de basiskenmerken werd geraakt. De 5 mag ook nu weer prat gaan op een onberispelijke afwerking (met nog maar eens opgewaardeerde materialen), een uitstekend afleesbaar instrumentarium (dat we al kennen uit de 5 GT) en zitmeubilair waar je na honderden kilometers net zo fris weer uitkomt als je instapte. Vooraan valt dat je beter met de ellenbogen kan werken dan voorheen en dankzij de riante wielbasis gaat de beenruimte achteraan flink in de plus. Hier kan je probleemloos drie volwassenen laten plaatsnemen. De actuele Vijf is haast net zo ruim als de vorige Zeven...

De opmars van de technologie is niet te stuiten. Dat zie je niet alleen aan het gigantische scherm (10,2", horend bij het optionele navigatiesysteem in plaats van het immer gemonteerde 7"-scherm) bovenaan de middentunnel, maar ook aan de nieuwe -standaard- iDrive bijvoorbeeld. Die heeft inmiddels toetsen voor elk van de verschillende hoofdmenus (Radio, Navigatie...) maar omdat die je verplichten naar de middenconsole te kijken verkiezen wij (als uitzondering, daar zijn we ons van bewust) nog steeds de eerste variant.

In de koffer van de berline past 520l. Bovendien is de kofferbak zeer egaal en dus bruikbaar vormgegeven. Uiteraard vind je dat volume vooral in de diepte, maar de laadopening is in dit segment "verdienstelijk". In het interieur is er extra bergruimte in de portiervakken, het handschoenkastje en de middenconsole. En omdat de 5 inmiddels ook in de VS goed loopt, kan je voor- en achteraan bekerhouders vinden. Ditmaal zijn die standaard.

Geef commentaar
comments by Disqus