Mini Cooper SD Roadster Interieur

Mini Cooper SD Roadster
Bekijk 35 foto's
Door: AUTO55 13-04-2012

Mini houdt van retro en dat zullen we geweten hebben. Zo wordt de middenconsole nog steeds ingepalmd door een gigantische snelheidsmeter, een aandachtstrekker waar we amper de meerwaarde van inzien. Gelukkig kan je de snelheid ook frontaal (en digitaal) aflezen: veilig en overzichtelijk. Achter het stuur prijken nog eens twee klokken; de vanzelfsprekende toerenteller en een aardigheidje dat men de ‘always open timer' noemt. De benaming wijst zichzelf uit en op het logische antwoord na heeft het gadget geen enkel ander nut. We vragen ons dan ook luidop af of een potentiële klant bereid is om er extra euro's voor neer te tellen. BMW beweert van wel, en daarmee is de kous af. Moest het van ons afhangen kwam er een olietemperatuurmeter in de plaats; Andere suggesties zijn welkom. Het ‘always open'-pakket kost € 520 en biedt naast de stopwatch voor lange termijn nog verwarmde zetels en een half neerklapbaar windscherm. Een noodzakelijk kwaad, ook al wordt het zicht belemmerd.

Dan komen we bij het zitmeubilair. De stoelen ogen ‘stijlvol Brits', maar komen op verschillende punten te kort. Letterlijk dan. De hendel om de rugsteun te verstellen is moeilijk bereikbaar en de zittingen zijn aan de kleine kant. De zijdelingse steun is ook beperkt, zeker omdat we met een speelvogel onderweg zijn. De berekend geplaatste voetsteun en zetelverwarming maken wel iets goed, maar tijdens onze testweek moeten we constant zoeken naar de ideale zitpositie. Daar zit de lage daklijn overigens ook voor iets tussen.

We kijken even naar rechts en merken ook hier weer dat bergingsnetje op, ditmaal aan de voeten van de passagier. Allemaal handige truukjes om het publiek voor zich te winnen, en aankleding is waar deze rakker van leeft. Ons testexemplaar is overigens uitgerust met voice control, navigatie, bluetoothverbinding, USB-aansluiting en enkele andere radio-toebehoren - een geheel dat onder de noemer ‘wired' valt en je € 1.535 lichter maakt. Maar dat is niet alles. De lijst wordt aangevuld door chroomranden (€ 150), leder bekleding (€ 1.010) en de heldere klank van een Harman-Kardon audiosysteem (€ 755). Fluwelen tapijten zijn inbegrepen, net als het (harde) multifunctionele sportstuur, elektronisch gestuurde airco, muziekaansluiting voor smartphones en een aangename -maar kleine- centrale armsteun.

Geef commentaar
comments by Disqus