Nissan Juke-R Circuittest Conclusie

Nissan Juke-R Circuittest
Bekijk 26 foto's
Door: AUTO55 06-08-2012

De sensatie van het moment heet Nissan Juke-R, een geslaagde mengelmoes van de Juke en GT-R, met een totaaloplage van slechts 23 exemplaren. Tot voor kort als promostunt en nu dus ook te koop. Op voorwaarde dat je de gewenste € 500.000 kan neertellen. Superjuke verloochent z'n afkomst niet maar laat wel zien dat het menens is. Een volledige carrosseriekit rondom, een diffuser en een opgesplitste achtervleugel verraden de hoogst sportieve inborst, terwijl grote 20 inch Rays-wielen het aardoppervlak bedekken.

Maar het echte werk vinden we onderhuids terug; Een 3.8l V6 twin-turbo benzinemotor, een ingekort onderstel, bijna-futuristische vierwielaandrijving en nog veel meer... Allemaal geleend bij de GT-R en met de fijnste zorg overgebracht in een wagen met compleet verschillende proporties.

Binnenin komt het racemonster helemaal tot uiting: kuipjes vooraan, vijfpuntsharnassen, een heuse rolkooi en een geledigd achterruim. Vanzelfsprekend conform met de FIA-voorschriften. Het betreft dus een echte tweezitter, bovendien gehomologeerd voor de openbare weg. Auto55 nam plaats achter het stuur, maar hield het Belgische wegennet voor bekeken. Een auto als deze smeekt om circuitgebruik. Of iets dat er op lijkt.

Ons testmodel, de eerste in lijn en met het stuur aan de rechterzijde, beschikt nog over de aandrijving van de oorspronkelijke GT-R. Concreet spreken we over 485pk en 588Nm koppel, cijfers die in de volgende productversies gelijk lopen met die van de huidige GT-R, goed voor 545pk en 632Nm. Waarom ook niet.

Juke-R stelt zich uitermate vergevensgezind op, net als z'n donorauto. De met 250mm ingekorte wielbasis laat veel wendbaarheid toe en en korte bochtjes worden genomen alsof het niets is. En hij doet dat snel; Met een topsnelheid van ongeveer 300km/u en een sprintje naar 100km/u dat in 3,7 seconden wordt afgehaspeld, kan de gekke crossover zich meten met supersportwagens van het moment. En dat is al in Dubai gebleken.

Geef commentaar
comments by Disqus