Opel Adam 1.4 87pk Interieur

Opel Adam 1.4 87pk
Bekijk 27 foto's
Door: BV 16-11-2012

Aankleding aan de binnenzijde kan haast net zo divers zijn als wat je buitenaf kan voorzien, maar laat ons voor het zover is, toch even de ratio aanspreken en met een kritisch oog door de auto speuren. Met de bescheiden buitenmaten mag niet verbazen dat de zitruimte niet bijzonder riant, noch erg flexibel is. Hoef ook niet, want daar is de Agila voor, die zichzelf alleen op risico van beschimping in trendy buurten kan begeven. Maar achteraan gedropt worden is in elk geval geen cadeau. Vooral voor de knieën. Vooraan is het geheel best comfortabel, al is het geheel minder breed dan een blik op de buitenzijde doet vermoeden. Er worden immers nogal wat centimeters geofferd aan de brede schouders van het model.

De bestuurderspost oogt wel verzorgd, al blijft hard plastic aanwezig op enkele sleutelplaatsen waar we graag wat zachthandiger worden aangepakt. Aan de bovenzijde van de deurpanelen bijvoorbeeld. Opel heeft ook in de gaten dat de klant bij de aankoop eerder kijkt naar de vorm en afmeting van het stuur, dan naar de positie. Het is klein en voorzien van een niet te missen sierlijst, en tegelijk ook een tikkeltje te horizontaal van opstelling.

De koffer heeft nauwelijks meer dan een academische waarde. Er past slechts 170l in en je zal elke gram over een zo maar eventjes 80cm hoge drempel moeten heffen. Je kan dan wel trendy zijn, maar stijlvol reizen doe je best met twee en met bagage op de neergeklapte achterbank. Dan gaat er toch al 484l in (gemeten tot aan de gordellijn).

Al dat lijden leidt wel tot schoonheid. Tenminste, als je zelf smaak hebt. In het interieur vind je immers weerom 4 kleurstellingen, een totaal van 15 verschillende stoeldesigns, een panoramisch dak of drie verschillende gedrukte dakhemels (met bladeren, wolken of en geblokt patroon). De verlichting kan in 8 kleuren en wie zichzelf graag helemaal in hogere sferen waant kan ook een dakhemel bestellen met 64leds, waardoor het van ver wat weg heeft van een sterrenhemel. En nu we het toch over licht hebben: in twee van de in totaal 19 verschillende sierlijsten zijn LEDs verwerkt. Binnenpanelen kunnen in elk van de koetswerkkleuren of in soms erg aparte designs. Er zijn er zelfs die lijken op badkamertegels, zoals de teaser voor deze test op facebook bewijst. Het zou ons niet verbazen mocht je dat vroeg of laat beu worden, maar niet getreurd - je kan (tegen een nog onbekende prijs) ook achteraf alles nog aanpassen.

Wat technologie mocht evenmin ontbreken, en dat is er in de vorm van een aanraakgevoelig scherm op de middenconsole. Je bedient er je radio of MP3-speler mee en zoals dat tegenwoordig hoort, kan je ook Apps installeren of draaien vanaf je fruitig communicatieproduct. Je zou er bijna bij vergeten vertellen dat hoogte- en diepte verstelling standaard is en dat alle bedieningselementen ergonomisch verantwoord doorheen de cockpit gestrooid zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus