Honda CR-Z Veiligheid

Honda CR-Z
Bekijk 38 foto's
Door: AUTO55 05-04-2013

De CRX had er geen indertijd, de CR-Z mag niet meer zonder. We hebben het natuurlijk over plofkussens, die in de vroege jaren '90 niet zo vanzelfsprekend werden bevonden. En zeker niet als lid van de standaarduitrusting. We treffen ze veilig opgeborgen voor onze neus - met een uitschakelbaar exemplaar voor de passagier - en als gordijnairbags opzij geïntegreerd.

Driepuntsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers houden je intussen stevig ingesnoerd, terwijl Isofix-ankers hetzelfde doen voor kinderen op de (nood)bank. De sportstoelen bestaan overigens niet uit één stuk maar beschikken over actieve hoofdsteunen om nekletsels tegen te gaan.

In de actieve veiligheidshoek valt weinig nieuws te rapen. We schrijven ABS met een elektronische remkrachtverdeler, remassistentie, stabiliteitscontrole en wegrijhulp op hellingen. Bij EuroNCAP ging de CR-Z in 2010 al langs, maar behaalde resultaten van drie jaar geleden mogen tegenwoordig niet meer als relevant worden beschouwd. Hij ging er voor 5 sterren.

Geef commentaar
comments by Disqus