Porsche Cayman S Interieur

Porsche Cayman S
Bekijk 26 foto's
Door: BV 10-04-2013

Ook aan de binnenzijde is duidelijk dat de wonderjaren voorbij zijn. Tussen beide ronduit uitstekend steunende sportzetels (zowaar voorzien van een opklapfunctie en een kledinghaak aan de achterzijde van de hoofdsteun) zit ook hier nu een middenconsole zoals die op de Panamera werd geïntroduceerd. Strak, modern en met meer dan voldoende ruimte voor een leger knopjes. Je moet natuurlijk wel even tijd nemen om te leren waar alles zit want hoewel het designmatig en op vlak van afwerking een meesterstuk is, geldt dat niet voor de ergonomie.

Een groot kleurenscherm bovenop de middenconsole reageert als je er je vinger tegen houdt en groepeert alle multimedia- en navigatiefuncties (als je daarvoor bijbetaald hebt natuurlijk). Een tweede LCD-scherm heeft Porsche ondergebracht in de voor het merk typische tellerpartij aan de rechterzijde van de centrale toerenteller. De snelheidsmeter neemt de linkerkant voor z'n rekening. Wat evenmin ongemerkt voorbij gaat, is de nieuwe vormgeving van de verluchtingsroosters. Die lopen ver in de boordplank door. Stilistisch geslaagd, maar ook nuttig want het helpt uiteraard bij de voorruitontwaseming.

Standaard voorziet Porsche een interieur dat met een leder-Alcantara-combinatie is aangekleed. Je hoeft er je niet voor te schamen, maar uiteraard kan je ook voor volleder kiezen. De personaliseringsmogelijkheden zijn ook hier weer erg uitgebreid. Een parasitair geluidje had het interieur van onze Cayman met amper 1.600km op de teller geïnfiltreerd, maar over het algemeen is de materiaal- en kwaliteitsindruk uitstekend. We verwachten ook niets minder.

Geef commentaar
comments by Disqus