Seat Leon SC 2.0 TDI DSG Interieur

Seat Leon SC 2.0 TDI DSG
Bekijk 39 foto's
Door: AUTO55 23-04-2013

De boordplank is overzichtelijk en zeker niet te druk vormgegeven. Vallen op in de positieve zin: armsteunen in de portieren op exact de juiste hoogte, prima zittende stoelen, voldoende hoofdruimte achterin en een aardige materiaalkeuze, zeker voor het dashboard. Verder hebben we weinig opmerkingen wat de ergonomie betreft, met alle bedieningselementen netjes naar de bestuurder gericht. Van een ingewikkelde knoppenmolen in de middenconsole is al helemaal geen sprake. Wel jammer dat Seat het toch erg zakelijk en somber houdt aan boord van deze Leon. Een beetje 'passie' had nochtans niet misstaan. Sommige versies genieten weliswaar van chroom- en lederaccenten.

Seat heeft vier uitrustingsniveaus in de aanbieding, luisterend naar de namen Leon, Reference, Style of FR. Vanaf de Reference-lijn wordt de rij-informatie weergegeven tussen de tellers, zoals het gemiddeld brandstofverbruik, het rijbereik en de gereden snelheid. Afhankelijk van de opgelegde som geeft het systeem ook navigatie en data van de rijhulpsystemen en de mobiele telefoon weer.

Aanraakschermen komen in verschillende formaten, waarvan een 5,8" exemplaar het hoogst van de toren mag blazen.
Het prettig in de hand passende stuurwiel kan desgewenst met knopjes worden volgezaaid en het opbergvak in de middenconsole met allerhande aansluitingsmogelijkheden (bluetooth, usb, SD, iPod). Er zijn niet minder dan twaalf vakken voorzien, plus nog eens vijf gesloten compartimenten in de deuren, de centrale console en zowel voor als tussen de voorzetels. Wie sfeerverlichting wenst houdt ook best zijn of haar budget in het oog. In de sportief aandoende FR worden led-lampjes in de deurpanelen weliswaar standaard aangevoerd.

Geef commentaar
comments by Disqus