Renault Clio TCe 90 Veiligheid

Renault Clio TCe 90
Bekijk 26 foto's
Door: AUTO55 07-07-2013

ABS en stabiliteitscontrole staan uiteraard op het programma, en de Clio smijt daar ook nog noodremhulp en een hill holder bij om het vertrekken om hellingen wat makkelijker te maken. Verder beschikken we over zes airbags, Isofix-bevestigingspunten, gordelspanners en hoofdsteunen op alle zitplaatsen. Ze zijn achterin ook in de hoogte regelbaar, wat eenmalig € 50 vergt, en genieten een antiwhiplashfunctie om de kans op blessures nog verder te verkleinen.

Renault schonk ook aandacht aan de voetgangerveiligheid. Zo is er extra ruimte onder de motorkap voorzien en werd de dwarsbalk onder de voorruit anders ingeplant om een opgeschepte zwakke weggebruiker meer overlevingskansen te geven. De EuroNCAP-commissie gaf 'm 66% op het betreffende onderdeel.

Veel beter beschermt de Clio de volwassen inzittenden (88%) en kinderen (89%), met een absolute uitschieter van de actieve rijhulpsystemen (99%). Vijf sterren waard dus, ook te danken aan zijn structuur die meer dan voorheen gebruik maakt van staal met een hoge treksterkte. De veiligheidskooi zal dus minder snel vervormen.

Geef commentaar
comments by Disqus