Ford Kuga 1.6 Ecoboost Exterieur

Ford Kuga 1.6 Ecoboost
Bekijk 19 foto's
Door: BV 16-08-2013

Ford vroeg haar tekenafdeling met een ontwerp op de proppen te komen dat mondiaal gesmaakt zou worden. Een dergelijke eis levert in de praktijk vaak zeer conventionele en ontbraamde creaturen op, al lijken Focus en Fiesta zich wel in die rol te kunnen schikken. Het lijnenspel dat beide hatchbacks typeert keert weinig verrassend terug in de Kuga, en wat ons betreft komt de nieuwe tekentaal het best tot zijn recht in deze suv. Diezelfde opmerking maakten we trouwens ook over het trio Auris-Verso-Rav4 uit de Toyota familie.

Dat de Kuga tegelijk wat meer elegantie en wat minder gedrongenheid aan boord legt, heeft veel te maken met de afmetingen. De wielbasis van 2,69m bleef gelijk, maar het koetswerk werd 81mm langer, 4mm smaller en 8mm lager. Dat betekent onvermijdelijk dat de overbouw voor- en achteraan wat toeneemt, maar ook dat de aerodynamische eigenschappen geoptimaliseerd konden worden.

Het koffervolume ging eveneens de hoogte in met een bescheiden 46 liter en tikt voortaan af op 456 liter (met bandenherstelkit). Erg handig is het mechanisme om de achterzetels plat te leggen: met één hendel vouwt alles netjes neer en dan kan je een flinke 1.653 liter kwijt tot aan het dak. Wie liever niet met z'n handen aan de kofferklep komt, mag zich nu niet alleen verheugen op een elektrisch bediende klep. Want wie voortaan met z'n handen vol aan de auto aankomt, kan z'n voet even onder de bumper steken. De sensoren herkennen die beweging en als je de sleutel op zak hebt, gaat de klep dan gewoon open. Of weer dicht. Handig, en ook op jouw Kuga gemonteerd in ruil voor € 600.

Geef commentaar
comments by Disqus