Dacia Logan MCV 0.9 TCe Interieur

Dacia Logan MCV 0.9 TCe
Bekijk 13 foto's
Door: BV 11-11-2013

De binnenzijde is identiek aan die van de Sandero, Sandero Stepway en Logan. Een oude bekende dus, waardoor we ons beperken tot de voornaamste punten aan weerszijden van de balans. Zo heb je het niet moeilijk om de aanwezigheid en het uitzicht van de boordplank te verantwoorden tegen de basisprijs. Daar vinden we vooral de afwezigheid van enige instelbaarheid van het stuur of een hoogteverstelling voor de bestuurderszetel een probleem. Naarmate de prijs aanzwelt, wordt de boordplank op chroomaccenten getrakteerd. Het ziet er daardoor beter uit dan ooit tevoren en het is erg functioneel en overzichtelijk, maar potten breekt het natuurlijk niet.

De zetels zijn best comfortabel en je hebt voor- en achteraan voldoende plaats voor volwassenen of opgeschoten jeugd. We zetten dus weinig vraagtekens bij de capaciteiten van deze Logan MCV als gezinswagen. De voornaamste verbetering ten opzichte van z'n voorganger met gelijke naam (maar andere roeping, zoals reeds aangestipt) is echter de decibelinsijpeling. De eerste generatie was bij snelwegsnelheden nogal lawaaiig. De nieuweling zet vanzelfsprekend niet de norm, maar is wel zo veel beter geïsoleerd dat we die opmerking van de negatieve zijde van de balans kunnen schrappen.

Over de aanwezige snufjes zijn we pragmatisch: er is ruimte voor verbetering, maar toets pakweg het navigatiesysteem af tegen de prijs en je kan er moeilijk nog een slecht woord over verzinnen.

Geef commentaar
comments by Disqus