Porsche Panamera S E-Hybrid Exterieur

Porsche Panamera S E-Hybrid
Bekijk 40 foto's
Door: AUTO55 26-12-2013

De Panamera S E-Hybrid is gemakkelijk in het straatbeeld te herkennen. De fluogroene randen van de emblemen - Porsche heeft het over Acid Green - en dezelfde kleur voor de remklauwen achter de standaard aangevoerde 18-duimers sluiten elke vorm van verwarring uit. En laat ons vooral de extra tankklep aan de linkerzijde niet vergeten. Daar past een uit de kluiten gewassen stekker in om de elektriciteitsreserve te onderhouden, al kan je natuurlijk ook met benzine alleen aan de slag. Maar daarover straks meer.

Wat het ontwerp betreft is de Panamera dit jaar onder het mes beland. Hij kreeg een stel nieuwe bi-xenonkoplampen en een andere voorbumper met grotere luchthappers aangereikt, en achteraan treffen we LED's, alweer een hertekende bumper, een andere plaats voor de nummerplaat en een bredere, standaard gemotoriseerde kofferklep met een grotere en vlakker geplaatste achterruit. Zijn luchtweerstandscoëfficënt (Cx: 30) dankt hij aan meerdere passages in de windtunnel, al brengt de nieuwe Peugeot 308 het er bijvoorbeeld nog beter vanaf. Moet wel gezegd dat laatstgenoemde met 0,28 een onwaarschijnlijk lage waarde laat optekenen.

Dat een kleine stalplaats niet besteed is aan deze mastodont van Duitse origine, daar was je zelf al achter. Van voor naar achter meten we 5,01m en de koets is 1,93m breed en bijna 1,42m hoog. Tel daarbij een wielbasis 2,92m en je begrijpt waarom we er ook graag achteraan in plaatsnemen. De bagegeruimte van de Panamera is dan weer minder indrukwekkend. Daar past 445l in of evenveel als in de beduidend kleinere BMW 4-reeks, al kan het volume tot 1.250l worden uitgebreid met de rugleuningen van de passagierszetels neergeklapt. Niet dat deze Porsche regelmatig als muilezel wordt ingezet.

Geef commentaar
comments by Disqus