Jaguar F-Type S Interieur

Bekijk 22 foto's
Door: AUTO55 27-08-2014

Het is aangenaam toeven in de F-Type. Vooral dan door de uitgebreid verstelbare sportzetels die je stevig beetnemen maar nooit inbreuk doen aan het comfort. Tenzij je erg groot bent, al heeft dat dan weer meer met de bescheiden afmetingen van het totale compartiment te maken. Aan de rechterzijde, waar je voeten zich niet met de in aluminium gehulde pedalen moeten bezighouden, gaan de knieën immers erg dicht tegen de boordplank zitten. Voor de grote voetsteun worden wél extra punten uitgedeeld.

Het stuurwiel heeft een dikke velg en ligt uitstekend in de hand. Maar om het volume van de radio luider of stiller te zetten moeten we wel iets langer dan gewenst op het daartoe dienende knopje drukken. Achter dat kleinood zitten de schakelpeddels van de automaat die net als de startknop en de schakelaar om de rijmodi in te stellen in bronskleurige verf werden gedipt. Dat het stuurwiel onderaan afgevlakt is (optie) vinden we overbodig.

Infotainment

De menu's van het infotainmentsysteem zijn niet te ingewikkeld maar het platform is niet meer van deze tijd. Ook mist de navigatie met automatische zoomfunctie duidelijkheid (routebegeleiding is in vereenvoudigde vorm ook tussen de tellers afleesbaar) en is de achteruitrijcamera al helemaal het segment niet waardig. Daarvan is de resolutie te laag en wordt het beeld platter afgebeeld dan zou mogen. Met de kap open gaat de afleesbaarheid van het centrale display bovendien nog eens zwaar in de min. Het aanraakscherm in kwestie groepeert wel op een erg overzichtelijke manier de meest uiteenlopende en geavanceerde functies zonder de middentunnel te doen lijken op een controlepaneel voor de space shuttle. Wat je vaak nodig hebt, zoals klimaatregeling en audiovolume, zit aan de vingertoppen. En ook daar is het geheel simpel en eenvoudig te bedienen gebleven. Leuk is de 'weggestopte' bediening van de zetelverwarming.

Opbergmogelijkheden

Het koffervolume van de F-Type is - zoals aangehaald in de vorige rubriek - eerder beperkt, dus stellen we het des te meer op prijs dat Jaguar toch aan andere opbergmogelijkheden heeft gedacht. Zoals aan de kledinghaak onder de vaste rolbeugels, het net aan de achterzijde van het zitmeubilair, een opbergvak onder de armsteun (waarin ook aansluitpunten voor een MP3-speler zitten) en twee zeer handige bekerhouders om gemors tegen te gaan. Wat ook missen is echte koeienhuid bovenop de tellerpartij en een spiegeltje in de zonneklep van de passagier. Leder voor de zetels wordt overigens standaard aangevoerd in de V6 S, terwijl je je in de instapper met de combinatie met suède tevreden moet stellen.

Gimmick

Een leuk detail: de ventilatie-openingen bovenaan de middenconsole komen enkel tevoorschijn wanneer ze in gebruik zijn. Ze schuiven zacht en gecontroleerd omhoog en omlaag als ze in- of uitgeschakeld worden.

Geef commentaar
comments by Disqus