Audi A4 2.0 TDI Ultra 190 Exterieur

Bekijk 19 foto's
Door: BV 24-09-2015

De nieuwe A4 staat op een evolutie van het reeds gekende MLB-platform van Audi. En dat is een onderstel waarin de motor nog steeds voor de vooras te vinden is. Dat zorgt zo voor een typisch rijgedrag (waarover straks meer), maar het heeft ook een invloed op het design. Zo is de snuit nog steeds behoorlijk ver overbouwd, met een flinke overhang. Audi camoufleert dat natuurlijk, met onder meer koplampen die de hoeken omtrekken en verder doorlopende luchthappers in de bumper. Maar eens die zware neus je is opgevallen, blijf je het zien.

Nauwelijks groter

De evolutie in afmetingen is bescheiden. De A4 is nu 4,73m lang, 1,87l breed en 1,43m hoog. En hij ziet er nog steeds exact uit als een A4. Maar de lijnen om koplampen, staartlichten, in grille en bumper werden allen wat scherper. En daardoor oogt de A4 moderner, maar ook meer geslepen. Klassevol en tegelijk dynamisch, zeggen de Duitsers zelf. En ze hebben gelijk ook al gaat het om nuances.

Licht en aerodynamisch

De A4 onderging een dieet dat een gewichtsbesparing tot 100kg met zich meebrengt. En het nieuwe model ging lange tijd de windtunnel in om een lage Cx-waarde te bekomen, wat verbruik en windruis ten goede komt.

Geef commentaar
comments by Disqus