Opel Astra 1.6 CDTi Ecoflex 136 Conclusie

Bekijk 19 foto's
Door: BV 04-10-2015

Opel heeft met de Astra en daarvoor de Kadett een lange staat van dienst in het C-segment. Niet alle productgeneraties zullen herinnerd worden als een briljante auto, maar de uittredende Astra viel in elk geval in de smaak. Afgelopen jaar werden er nog een kwart miljoen van verkocht. De buitenvormgeving een andere koers opsturen was dus niet nodig. Opel doet wel origineel met het zwevende dak, maar dat kan ons niet overtuigen. Het ziet er gekunsteld uit.

Opel zorgde voor een fors lager gewicht (minimaal -120kg) en dat heeft een heilzame werking. Zo zet een 136pk en 320Nm sterke diesel toch een sub-10-seconden sprinttijd neer en kan die tegelijk uitpakken met een opgegeven verbruik van 3,9l/100km. Bovendien stuurt de voortrein gretiger de bocht in en kan de ophanging fijner worden afgesteld. Die doet het dan ook uitstekend, behalve wanneer je die een echt pokdalige weg serveert. Dan valt ze door de mand.

Het interieur is ruimer en comfortabeler dan voorheen, de ergonomie is fors verbeterd en de materialen gingen erop vooruit. Vooral op vlak van uitstraling. Een aangename plaats om te vertoeven dus. En dat terwijl de Astra in vergelijking met z’n Duitse concurrenten scherp geprijsd blijft.

Geef commentaar
comments by Disqus