Kia Sportage 1.7 CRDi Veiligheid

Bekijk 20 foto's
Door: BV 05-02-2016

Die 51% extra sterk staal dat om je heen zit, garandeert de Sportage een goede EuroNCAP crashtestscore. Het model pakt net als vijf jaar geleden uit met de maximumscore van 5 sterren. Hij krijgt zelfs 9/10 voor wat de voorste inzittenden betreft. Eigenlijk een tikkeltje minder dan de vorige generatie, maar is louter aan een strenger scoresysteem te wijten. Kinderen scoren 83% en voor de veiligheidsnufjes wordt 71% opgeleverd. Slimme technologie die zelf afremt in de stad of de dode hoek controleert is niet standaard, maar de Europese veiligheidsorganisatie kent punten toe omdat je ze wel tegen een meerprijs kan krijgen. En dan is er nog de voetgangerveiligheid waarop de Sportage 66% goed bleek.

Om tot bovenstaande resultaat te komen beschik je vanzelfsprekend over zes airbags, ISOFIX bevestigingspunten voor kinderzitjes, de noodzakelijke gordels en gordelspanners en de wettelijk verplichte elektronica. Die is tegenwoordig overigens ook al niet min: ABS, stabiliteitscontrole en bandendrukcontrole moeten aan boord zijn. We halen even aan dat de ESP-module ook een slingerende aanhangwagen kan detecteren en opvangen.

Veiligheidsbevorderende extra’s die je pas tegenkomt als je hogerop de versieladder klimt zijn onder meer Xenonkoplampen, dodehoekwaarschuwing, verkeersbordherkenning, een automatische noodrem en een rijstrookassistent.

Geef commentaar
comments by Disqus