Hyundai i30 1.6 CRDi Exterieur

Bekijk 15 foto's
Door: BV 14-06-2017

Peter Schreyer verrichte wonderen bij zustermerk Kia. Het was zo’n opsteker voor dat bedrijf dat hij er inmiddels haast tot een religie is uitgegroeid. Nu zwaait hij ook bij Hyundai de plak, maar dat merk maakte de afgelopen tijd al enkele zevenmijlssprongen op vlak van design. Misschien is het daarom dat evolutie niet zo spectaculair is? Of misschien ligt het wel aan z’n positionering.

Hyundai lijkt in het hele segment op zoek te zijn gegaan naar inspiratie. Rond de achterruit zien we trekken van de onder meer de Fiat Tipo, de bips lijkt van ver op die van de Golf, maar er zit - weinig verrassend - ook een tikkeltje Kia in. In de flank zien we wat Citroën C4 en vooraan had het net zo goed een Peugeot kunnen zijn. Gelukkig oogt het geheel toch homogeen en modern. Maar het etaleert minder durf dan had gekund.

Afmetingen

Voor de volledigheid halen we nog even de afmetingen van Hyundai’s jongste telg erbij. Die meet voortaan 4,36m van neus tot staart. 2,65m daarvan maakt de overbrugging tussen beide assen uit. De breedte bedraagt net geen meter tachtig en de hoogte blijft beperkt tot 1,45m. De kofferinhoud bedraagt 395l. Best aardig, al zit daar (zoals bij elke concurrent) ook de ruimte onder de koffervloer bij. Daar waar je voorheen het reservewiel vond. De achterbank is neerklapbaar tot een quasi vlakke vloer waar je dan weer 1301l volume op kan parkeren. De tildrempel valt ook goed mee.

Geef commentaar
comments by Disqus