Audi A8 L 50TDI Exterieur

Bekijk 62 foto's
Door: BV 22-11-2017

De A8 was al groot genoeg volgens Audi. Aan z’n afmetingen wordt dan ook nauwelijks geraakt. Alleen wat verfijningen links en rechts, ondanks een z’n compleet nieuwe structuur. 3,7cm kwam erbij in de lengte, terwijl hij zowaar 4mm smaller is dan voorheen. En hij werd ook 1,3cm hoger, wat z’n lijnen deskundig verdoezelen.

Scherpere vormgeving

Over die lijnen gesproken: de A8 is weerom wat scherper vormgegeven. Z’n grille wordt wat meer uitgerokken en er ging meer aandacht naar fantasietjes en frulletjes. Die worden vooral gebruikt om z’n breedte te onderlijnen. Het grootste verschil zit aan de bips. Een horizontale lichtbalk en een deskundig daarin verwerkte chroomlat zorgen ervoor dat de A8 zowaar herkenbaar wordt. Die (optionele) OLED-achterlichten zijn niet alleen uitstekend zichtbaar. Audi ontwikkelde ook nog een specifieke opstart/afsluit-animatie (die kan je zien op de Auto55 instagram-account). Subtieler dan “kijk naar mijn auto” roepen. Net.

Lichter, maar niet licht

Structuur en koets zijn nog steeds haast uitsluitend uitgevoerd in aluminium. Maar omdat de A8 nu eenmaal lijvig is, moet je nu ook weer niet verwachten dat de weegschaal niet verder doorslaat dan bij een Golfje. Zodra een bestuurder instapt, gaat hij door de 2 ton-barrière.

Geef commentaar
comments by Disqus