Ford Mustang Fastback 2.3 Ecoboost Exterieur

Bekijk 7 foto's
Door: BV 17-05-2018

Amerikanen zijn dol op facelifts. Ook in de autosector. Ze zijn er erg bedreven in en dat is ook deze Mustang aan te zien. Meer LED-technologie en scherpere lijnen zijn de voornaamste observaties in dat opzicht, naast een nieuwe kleur en andere velgen. Niets wereldschokkends, maar wel zaken die werken. Vooral de Mustang z’n eerste indruk is goed. Hij oogt als een brutale vlegel en de wielbogen zijn netjes gevuld.

Afmetingen

De Amerikanen zijn wel kwistig met vastgoed. Zo wordt over een wielbasis van 2,72 een koets van net geen 4,80m gedrapeerd. Je hebt dus grote overhangen aan je been die vooral achteraan opvallen. Ze zorgen ook voor een behoorlijk grote draaicirkel. - 12,2m tussen stoepranden. Tussen muren is het nog een pak meer. Voor z’n praktische kant moet je hem dus niet kopen, hoewel de kofferinhoud van 408l (332l voor de cabrio) dan weer wel goed meevalt. Z’n laaddrempel van 76cm is vergelijkbaar met die van een SUV, maar het is geen auto voor watjes dus de weekboodschappen even wat hoger heffen kan geen probleem zijn.

En nu we het toch even over de cabrio hebben. Daarvan moet je de elektrisch bediende kap nog steeds manueel ont- en vergrendelen. Van een anachronisme gesproken.

Geef commentaar
comments by Disqus