Seat Tarraco 2.0 TFSI 190 Conclusie

Bekijk 32 foto's
Door: BV 25-12-2018

Eigenlijk kan je een SUV met wat goede wil beschouwen als een tienkamper onder de auto’s. Ze zijn redelijk goed in verschillende disciplines, maar in geen enkele de beste. Er is veel plaats voor de inzittenden, maar het is geen limousine. Met vierwielaandrijving kunnen ze wel wat terrein aan, maar je kan ze zeker niet als terreinwagen gebruiken. Ze hebben een grote koffer, maar in een break kan meer. Het gaat vooruit, maar het is niet sportief. Zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Een regel zonder uitzonderingen

De Tarraco is op al het bovenstaande géén uitzondering. Hij volgt de regel. En hij presteert om een tikkeltje sportief en tegelijk elegant te zijn en ruimte te bieden voor zeven inzittenden. En hij heeft manieren… op de soms wat paniekerige veiligheidssnufjes na. Maar echte gebreken hebben we niet gevonden.

De kleinere 1.5l turbomotor met 150pk zal door de fiscus liever gezien worden, maar de 2.0 TSI met 190pk is veel meer geschikt voor deze grote SUV. Tenminste, als je wil dat het allemaal nog een beetje vooruit gaat.

Geef commentaar
comments by Disqus