Skoda Scala 1.0 TSI 115 Interieur

Bekijk 30 foto's
Door: BV 18-04-2019

Op de buitenkant valt maar weinig aan te merken. De binnenzijde kan zelfs bekoren. In de eerste plaats omdat Skoda best goede materialen gebruikt. De bovenzijde van het dashboard en de deurpanelen bestaat uit zacht aanvoelende kunststof. De sierlijsten zijn plastic, ja, maar ook die ogen best goed. Het design is uitgepuurd, maar niet Spartaans.

Bovenaan de middenconsole staat een groot aanraakgevoelig scherm dat in ons geval gecombineerd wordt met een digitaal instrumentarium. Het is allemaal wat kleiner dan bij de recentste dure VW’s. Logisch, want het pakket waarin ze zitten is ook relatief zacht geprijsd. En het werk allemaal erg goed. Alleen een draaiknop voor het volume van de radio (die zelf geen bijster goede klank verspreidt) missen we. Meer en meer merken die daar van afstappen.

Niets mis mee

Een collega merkte op dat de rijhouding nogal, tja, erg klassiek was. Het is waar. Je zit zoals in eender welke andere auto. Niets mis mee. En een prettige houding vinden was makkelijk. De sportzetels steunen goed en ook achteraan is het best aangenaam toeven. Je hebt er een volwaardige deur (geen laag exemplaar zoals in een coupé-cabriolet bijvoorbeeld), meer dan voldoende hoofdruimte en je hoeft niet knullig te doen met voeten of knieën. Functioneel - tegenwoordig wordt er wel eens gedaan alsof dat een vies woord is, maar dat is het niet.

Skoda maakt er ook steevast een punt van om met kleine details te proberen je leven aangenamer te maken. Een ijskrabber in de tankdopopening, haken voor boodschappentassen in de koffer, een houder voor parkeertickets tegen de voorruit. Kleinigheden die wel degelijk verschil maken. Spijtig dat een handgreep boven de deuren er niet meer vanaf mag. Dat is nochtans ook handig.

Geef commentaar
comments by Disqus