Peugeot 207CC 1.6 HDi Veiligheid

Peugeot 207CC 1.6 HDi
Bekijk 8 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Veiligheidsgordels met spanners en krachtbegrenzers vooraan zullen niemand verbazen. Ze worden aangevuld met veiligheidshoofdsteunen die zich gemakkelijk laten afstellen. Achteraan zijn er eveneens driepuntsexemplaren met krachtbegrenzers. Er is ook een detectiesysteem voor de aanwezigheid van passagiers op de 4 plaatsen. Dat is erg hinderlijk, want zodra je ook maar de minste bagage op de achterbank gooit, slaat het zaakje alarm. Gelukkig helpt volharden in de boosheid en stopt het alarm ook weer vanzelf. De voorste passagiersstoel is uitgerust met Isofix-bevestigingspunten.

Voorin zitten adaptieve airbags (uitschakelbaar voor de passagier) en zijdelingse airbags voor hoofd en borstkas. Daarnaast is er zelfs een stuurkolomairbag. De actieve rolbeugels achter de achterbank zijn nu standaard verchroomd, iets wat vroeger voor de 206cc vaak in de accessoirehandel werd opgezocht.
ABS, elektronische remkrachtverdeling, noodremhulp en automatische ontsteking van de 4 richtingaanwijzers bij een noodstop, zijn standaard voor elke 207cc. Wie een ‘Pack'-versie bestelt, heeft ook recht op ESP en antispinregeling, wat anders 500 € als optie kost.

Een praktische zaak is de automatische vergrendeling van de portieren bij het wegrijden en het inklappen van de spiegels wanneer men de wagen afsluit. Het handschoenenkastje is afsluitbaar. Een alarm is optioneel, maar wanneer de wagen ontgrendeld wordt en er toch geen portier opent om in te stappen, zal de vergrendeling kort nadien opnieuw activeren. Een elektronische parkeerhulp is eveneens op de optielijst terug te vinden.

Geef commentaar
comments by Disqus