Audi Q7 4.2 V8 Interieur

Audi Q7 4.2 V8
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Als dynamisme en sportiviteit de sleutelwoorden zijn die Audi voor de uiterlijke vormgeving en het weggedrag opdringt, dan moet het interieur vooral comfortabel en polyvalent zijn. Er kunnen immers vijf, zes of zeven inzittenden in de binnenruimte geschikt worden. Ondanks een easy-entry-systeem, waarbij de rugleuning van de tweede zetelrij zo’n 50° opklapt en de zitplaats 21cm vooruit schuift, blijft het moeilijk om op de achterste zitrij te raken. Audi zelf wil op de achterste bank geen mensen zien die groter zijn dan een 1,60m. Dat zegt genoeg. Een configuratie met zes meer geprofileerde individuele zitplaatsen is ook een mogelijkheid. Als de zetels niet gebruikt worden, klappen ze in één beweging de vloer in. De tweede rij biedt plaats in overvloed en dat ook als ze vooruit geschoven is.

De bestuurderspost is geïnspireerd op die van de Audi A6. Je kijkt er dan ook op grote druppelvormige instrumentenclusters met een onberispelijke afleesbaarheid. De hele boordplank is bekleed met een zacht, uitstekend ogend materiaal dat Audi’s reputatie op vlak van interieurafwerking, samen met de smalle koetswerknaden, overeind houdt. De MMI-interface wekt gemengde gevoelens op. Omdat je toch steeds weer naar de knoppen moet kijken (in plaats van naar de weg) als je een functie wil selecteren en omdat de module in dit geval ver naar achteren op de centrale middentunnel werd geplaatst. Dat is moeilijk voor mensen die dicht tegen het stuurwiel schuiven. Over de zithouding en het comfort van de gloednieuw ontworpen zetels valt enkel een lofzang af te steken.

De kofferinhoud bedraagt zelfs met alle zitplaatsen in gebruik nog een redelijke 330l. Of vijf zitplaatsen en 775l laadvolume. Met twee zitplaatsen zwelt die capaciteit tot 2.035l. De laadruimte is vlak, uitzonderlijk breed (meer dan 1,10m), maar helaas ook moeilijk toegankelijk. De bumper komt zeer hoog en is sterk afgerond. Daardoor hef je je al snel een breuk of maak je je kledij vuil. Het knopje waardoor de Q7 achteraan door de ophanging gaat, helpt slechts weinig.

Geef commentaar
comments by Disqus