Suzuki Jimny 1.5DDiS Interieur

Suzuki Jimny 1.5DDiS
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Aan de binnenzijde zorgde Suzuki voor wat meer aanpassingen. Hoewel we de Jimny nog steeds niet zullen aanraden voor lange afstanden, werd het zitcomfort zowel voor- als achteraan gevoelig verbeterd. De achterbank, die plaats biedt aan twee inzittenden, laat de hellingshoek van de leuning instellen. Daardoor kan je kiezen voor (een beetje) meer kofferinhoud of meer comfort achteraan. Het zitmeubilair vooraan is voldoende instelbaar voor een goede zithouding. De onderrug hadden we niettemin graag beter ondersteund gezien en we hadden ook liefst geschreven dat het stuurtje in de hoogte instelbaar is, maar het zit muurvast. De passagierszetel vooraan is voorzien van een geheugenfunctie, die dan weer niet op de bestuurderszetel werd gemonteerd. Passagiers achteraan laten instappen (dat vereist wat klauterwerk wat eigen is aan het concept) doe je dan ook bij voorkeur via de rechterzijde.

De boordplank is helemaal nieuw en dat was de hoogste tijd. Het nieuwe ontwerp oogt beter, voelt degelijker aan, is moderner vormgegeven en heeft een instrumentenbord dat beter afleesbaar is dankzij een heldere vormgeving en een verbeterde verlichting. De middenconsole is ook nieuw, met voortaan een ingebouwde radio-unit en draaiknoppen voor de verluchtingsinstallatie. Tussen beide zetels valt het ontbreken van het tweede pookje voor de reductiebak op. De vierwielaandrijving (al rijdend tot 100km/u) of de terreinversnelling inschakelen doe je voortaan met drukknoppen op de middenconsole en dat hoort een stuk handiger of op z’n minst minder complex te zijn. De vrije ruimte werd benut voor opbergvakjes. De Jimny is ondanks de bescheiden afmetingen niet stiefmoederlijk behandeld; er is opbergruimte op het dashboard, er is een klein handschoenkastje, twee bekerhouders en vakjes in de deurpanelen en de middentunnel.

De kofferinhoud is omwille van de compacte buitenafmetingen beperkt tot 83l, maar wie wil kan de achterzetels neerklappen om tot 621l vrij te maken.

Geef commentaar
comments by Disqus