Citroën C5 1.6 HDi Interieur

Citroën C5 1.6 HDi
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Aan de binnenzijde blijven de wijzigingen voornamelijk beperkt tot een verhoogde functionaliteit van de elektronica, enkele detailwijzigingen (zoals een extra verklikkerlampje voor het gordelgebruik achterin bovenaan de middenconsole) en de obligate nieuwe bekledingsmogelijkheden. Bij onze testwagen in VTR-uitvoering uit zich dat specifiek in zilveraccenten en een prettig aanvoelende 3D-stof voor de zetelbekleding. Het is verder ook een goede zaak dat de middenconsole werd voorzien van beter ogende en aanvoelende knoppengroepen, waarvan de bediening in het algemeen kinderspel is.

Omdat de deurdorpels integraal deel uit maken van het interieur heeft de C5 een bovengemiddeld hoge interieurruimte. Door te kiezen voor een hogere zetelopstelling knipoogt het model naar de klassieke monovolume, zonder ook daadwerkelijk zo ver te gaan. Toch is het plaatsaanbod aan de knieën en voeten door die opstelling ruim en verloopt de instap bijzonder vlot. De vormgeving van het dashboard en het meer smaakvolle hertekende instrumentarium, onder een riant bemeten schaduwkap, benadrukken de wagenbreedte en creëren een gevoel van ruimte. De rijhouding is niet voor de volle 100% optimaal, maar dankzij een hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel en de instelmogelijkheden van de voorzetels wel bevredigend. Het zitmeubilair is in de eerste plaats comfortabel, maar een meer dynamisch ingestelde bestuurder zal zich het gebrek aan zijdelingse steun beklagen. Zonder sportzetels in de optielijst is dat een minpuntje.

De koffer is regelmatig van vorm en heeft een inhoud van 471l. Middels een neerklapbare achterbank kan die oplopen tot 1315l. De verkregen laadvloer is in dat geval geheel vlak.

Geef commentaar
comments by Disqus