Lancia Thesis 3.2 V6 Interieur

Lancia Thesis 3.2 V6
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het interieur moet een volgens Lancia een sfeer van comfort en welbehagen oproepen. Om dat te bereiken wordt gebruikt gemaakt van een tweekleurig schema voor het dashboard en de deurpanelen met een donkere boventint en een lichte ondertint. Beide delen worden van elkaar gescheiden door houtinleg, waarin je voor één keer de nerven ziet en voelt. De strook volgt de golvende vorm van het dashboard en loopt ook in de voorste en achterste deurpanelen door. Het instrumentenbord voor de bestuurder bestaat uit klassieke, ronde klokken die grijs worden verlicht. De vormgeving van de wijzerplaat en de cijfers en lettertjes is zo dat een driedimensionaal effect wordt gekomen. Dat is heel even wennen. De middenconsole wordt gedomineerd door een 7-duims kleurenscherm. Dat vormt het hart van het Connect-systeem dat de bediening van de audio-installatie, GPS, telefoon en diens meer groepeert. Dat laat zich behoorlijk vlot bedienen, zeker als we de gebruiksvriendelijkheid van het navigatiesysteem vergelijken met die van de Connect-systemen die de Fiat-groep inbouwt in de lagere modelreeksen (zoals de Fiat Stilo en de Alfa 147).

De zetels vooraan zijn voorzien van lange, zachte zitkussens. Die moeten de inzittenden met een maximaal comfort stevig op hun plaats houden. De instellingsmogelijkheden van de bestuurdersstoel zijn in elk geval voldoende, samen met de zijdelingse steunkussens, om je op je plaats te houden. Een zeer dynamische rijstijl moet je je dan wel niet aanmeten en de Thesis moedigt dat ook niet aan. De steun in de onderrug is ondanks een ruim verstelbare lendensteun nog voor verbetering vatbaar.

Vooraan kom je nooit in plaatsgebrek, maar dat is achteraan wel wat anders. Zodra je meer dan 1,70m meet komt de dakhemel immers heel erg dicht. Lancia zou dat kunnen corrigeren door een lagere zit, maar dan boeten ze in aan comfort omdat de passagiers meer in een stuikhouding worden gedwongen. Beenruimte is er voldoende en de achterzetels bieden voldoende steun. Eigenaardig genoeg is het steunkussen aan de buitenste zijde (tegen de deuropeningen) veel groter dan aan de binnenkant, waardoor je eigenlijk wordt gedwongen met de benen naar elkaar toe te gaan zitten. Da’s een minpuntje, ook al versterkt dat het salongevoel. De koffer is 400l groot. De doorlaadmogelijkheden blijven beperkt tot een skiluik.

Geef commentaar
comments by Disqus