Mitsubishi: geen opvolger voor Lancer, Galant en Pajero

Vergroot foto
Door: BV 02-12-2015

Weinig merken zijn de jongste decennia zo afgegleden als Mitsubishi. Neem een teletijdmachine terug naar de jaren negentig en je vindt een constructeur met een volwaardig gamma van Colt, Lancer, Galant en zelfs een Sigma, naast minimaal twee monovolumes en een compleet gamma SUV’s. Tegenwoordig schiet daar niet veel meer van over, net als van het marktaandeel van het merk. En er worden nog meer populaire modellen op het offerblok gegooid. Aan Automotive News bevestigde Mitsubishi-baas Osama Masuka dat drie van de historisch belangrijkste modellen van het merk geen opvolger meer krijgen. Het gaat om de Lancer, Galant en ja, ook de Pajero.

Focus op SUV's

Mitsubishi zal zich in de toekomst uitsluitend richten op SUV voor het compacte- en middensegment. Het lijkt er daarom sterk op dat het gamma van het Japanse merk in de toekomst niet verder zal reiken dan een ASX, Outlander, aangevuld met enkele creaties die niet zo geschikt zijn voor Europa. De erg middelmatige Space Star en de L200 bijvoorbeeld.

Waarom?

Over de reden van de beslissing is Masuko duidelijk. Het bedrijf heeft niet de middelen om de auto’s alleen te ontwerpen en niemand wil met Mitsubishi samenwerken.

Geef commentaar
comments by Disqus