Autosalon van Brussel 2008 Subaru

Subaru
Bekijk 2 foto's
Door: BV 21-01-2008

Het grootste nieuws bij Subaru is eigenlijk wat er nog niet staat. De Japanners komen immers nog dit jaar met een dieselmotor. Een tweeliter boxer-eenheid, enig ter wereld, die eerst in de Legacy en Outback zal debuteren en daarna ook in de Impreza komt. Hij wordt 150pk en 350Nm sterk. De Legacy en Outback staan op het salon te blinken met een frisse neus en de Impreza werd afgelopen jaar zelfs helemaal vernieuwd. Het model staat nu op het onderstel van de Legacy. Onder de kap vinden we een 1.5 met 105pk of een 2.0 met 150pk. Alle Subaru's, met uitzondering van de Vivio (die in feite een Daihatsu Sirion met andere merklogo's is), beschikken over permanente vierwielaandrijving.

Van de Impreza debuteert de meest radicale variant op het Brusselse autosalon; de WRX STi. Die onttrekt aan zijn geblazen 2.5l benzinemotor liefst 300pk en rept zich in amper 5,2 tellen naar 100km/u. Op topsnelheid loopt deze rallywagen-voor-de-openbare weg 250km/u. De gewone WRX staat niet langer in de catalogus. De variant met 230pk wordt onder druk van de CO2-wetgeving niet langer in Europa gecommercialiseerd.

Een model dat het eigenaardig genoeg wel tot in Europa schopt is de Tribeca. Die heette voorheen B9 Tribeca, maar de eerste twee karakters zijn bij de laatste facelift komen te vervallen. En ze hebben meteen de frivool vormgegeven snoet van het model meegenomen. Die beviel de Amerikanen niet, en een SUV van dit formaat kan je daar nog steeds het best slijten. Onder de kap zit een nieuwe boxermotor. Die heeft een zuigerverplaatsing van liefst 3,6l en levert 258pk en 350Nm. U heeft meteen begrepen dat de Tribeca in ons land een zeldzame verschijning wordt.

Geef commentaar
comments by Disqus