Was je auto als een pro 2. Basis: eerst even dit

2. Basis: eerst even dit
Vergroot foto
Door: BV 05-08-2013

Er zijn verschillende goede redenen waarom je best je auto zelf wast. Moderne wasstraten mogen dan wel veel performantere en lakvriendelijkere wasmachines in gebruik hebben genomen dan voorheen, het is en blijft bandwerk. Zelfs met het beste, overvloedig gespoelde poetstextiel en correct gedoseerde producten blijft een bezoek aan de car wash een industrieel proces, waarbij de minste onregelmatigheid gevolgen kan hebben voor de lak van je wagen.

Er hoeft trouwens niet per sé iets mis te zijn met de wasmachine zelf: ook als je wagen op een bepaalde manier vervuild is, of wanneer er sprake is van schade, zal de wasrobot wellicht niet zo adequaat reageren als een individu die zijn tijd neemt om de lak van vooraf aan nauwkeurig te inspecteren. Ook dat hoort namelijk bij een correcte wasbeurt.

In dit eerste deel bespreken we enkele basisprincipes, die van toepassing zijn voor alle verdere pagina's in dit dossier. We behandelen de keuze van het juiste tijdstip en de geschikte locatie voor een wasbeurt, overlopen de benodigde materialen, bespreken veelgemaakte fouten en geven enkele elementaire, maar niettemin vaak bijzondere tips. En we beginnen met ... water.

Geef commentaar
comments by Disqus