10 verborgen boodschappen in auto's

Er worden dezer dagen weer naarstig paaseitjes gezocht. Ook in onze auto's zitten er best wel wat verstopt. Telkens weer slagen designers en ingenieurs erin om gags en verdoken functies of 'Easter eggs' weg te stoppen.. Meestal tot hun eigen duivelse vreugde (en tot die van de klant en journalist).

Wat zijn Easter Eggs?

Ontstaan zijn de Easter eggs in de software-ontwikkeling. Vooral in de jaren '80 werden PC games ontworpen door anonieme programmeurs die misnoegd waren omdat hun namen nergens vermeld werden. Daarom begonnen ze hun initialen of een andere verwijzing naar zichzelf in de spelletjes te smokkelen. En die werden enkel zichtbaar als spelers bepaalde toetsencombinatie gebruikten of verborgen raadsels oplosten.

Tesla Model S P85

Byron Soulopoulos, voorzitter van de Belgische Tesla Club ontdekte per ongeluk dat als je in een Tesla Model S P85 naar het "About" scherm gaat en ca. 10 seconden op het P85-logo drukt, er op het display een foto van Tesla's ontwikkelteam verschijnt.

Lees meer

Tesla Model S

Ook leuk is dat wie in een Tesla Model S de combinatie '007' intoetst de Lotus Esprit duikboot uit de legendarische Bondfilm 'The Spy Who Loved Me' ziet verschijnen. Je kan er zelfs de duikdiepte van 'Wet Nellie' instellen. De originele Bond Lotus kocht ceo Elon Musk twee jaar geleden trouwens voor $ 866.000.

Lees meer

Aston Martin Vanquish

Mocht je een Aston Martin Vanquish tegenkomen,let dan zeker eens op zijn achterlichten. De designers van deze high-end sportcoupé maakten gebruik van een visuele truc. Als je de achterlichten samen zou brengen, vormen ze het vleugellogo van Aston Martin.

Lees meer

BMW Z4

In de flank van de eerste generatie BMW Z4 herken je probleemloos een 'Z'.

Lees meer

Jeep Renegade

Bij Chrysler zijn ze erg bedreven in het creëren van Easter eggs. Hun meest recente wapenfeit verstopt zich in de compacte SUV Jeep Renegade. Daar rijdt er onder andere een Willys rond in de zwarte rand van de voorruit.

Lees meer

Jeep Renegade

Wie diezelfde Jeep Renegade bij het wassen beter leert kennen, zal nog meer leuks ontdekken. Zoals bijvoorbeeld het spinnetje dat "Ciao Baby" zegt naast de tankdop. Spinnen in de tank zijn in de VS trouwens een reëel probleem. De gele sac spin houdt erg van benzinegeur en nestelt er zich daarom vaak in brandstoftanks.

Lees meer

Chrysler 200C

Op het matje in de middenconsole van de nieuwe Chrysler 200C ontdek je de Skyline van Detroit. Evenwel zonder de GM-toren van aartsrivaal General Motors!

Lees meer

Renault Zoé

De designer van de Renault Zoé, Johannes Semeriva liet op de achterste deurgrepen van de elektrische stadsauto zijn duimafdruk achter.

Lees meer

Opel Corsa

Haaienalarm! In 2006 verscheen voor het eerst een kleine haai op buitenwand van het handschoenenkastje in de Opel Corsa. Oorspronkelijk een grapje van de designers, maar intussen een running gag bij Opel.

Lees meer

Opel Adam

Ook de Zafira Tourer en de Opel Adam werden door haaien aangevallen.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus