Jeep toont 7 gekke concepts

De Jeep Moab Easter Safari in de Amerikaanse staat Utah is dé jaarlijkse hoogmis voor de liefhebber van het merk. Dan komen fans van overal ter wereld samen voor het grootste Jeep-evenement van allemaal. En Jeep zelf... dat profiteert er elk jaar van om een hele serie concept cars voor te stellen. Voor 2016 zijn het deze creaties:

Jeep Shortcut

De Wrangler is er nog duidelijk in herkenbaar. Maar door z'n lijnen zo puur mogelijk te maken, het koetswerk in te korten en z'n interieur in een retrostofje te hullen, doet hij denken aan de CJ-5.

Jeep FC150

Een interpretatie, of zeg maar bijna reïncarnatie, van de klassieke FC150. Een klassieke Jeep met een 'forward control' design. Gebaseerd op een Wrangler uit 2005 en compleet met 'faux roest'.

Jeep Crew Chief 715

Een eerbetoon aan de Kaiser M715, één van de puur militaire Jeeps. Daar verwijst het uiterlijk duidelijk naar, ook al is het onderhuids een flink aangepast Jeep Wrangler Unlimited. Met 3,6l V6 en vijftrapsautomaat.

Jeep Comanche

Pickups zijn razend populair in de VS, maar Jeep blijft uit het segment weg. Voorlopig, want deze Comanche bewijst nog maar eens dat er wel degelijk over nagedacht wordt. Hij is erg rationeel: een 2-liter diesel en een automaat met 9 verzetten.

Jeep Trailcat

Vergeet het stoere uiterlijk. Het gaat om wat onder de kap zit. De 6,2l V8 'Hellcat'-motor. Met 707pk, alstublieft! En een handbediende zesbak om er zeker van te zijn dat hij aan de lopende band koppelingen zal oproken.

Jeep Trailstorm

Een haalbare conversie, die uitsluitend gebruik maakt van aftermarket-onderdelen voor onderdelen, dak, assen, bumpers, wielen, banden en ophanging die je gewoon kan krijgen. En er zit een wrapje omheen.

Jeep Renegade Commander

Het zielige broertje uit het gezelschap. Eigenlijk gewoon een Jeep Renegade met een paar extra's.

Geef commentaar
comments by Disqus