Dit zijn de 10 populairste auto’s van de zomer in Europa

Afgelopen maand augustus was, om het mild te stellen, door de invoering van de WLTP-testcyclus voor uitstoot- en verbruiksberekening, een atypische maand. Die stuwde de registraties van nieuwe modellen alvast in ons land artificieel hoog. Maar ook daarvoor deed de autosector al gouden zaakjes. In juli ging de totale Europese verkoop er 10% op vooruit ten aanzien van een jaar eerder. Dit zijn alvast de populairste auto’s van afgelopen zomer.

Volkswagen Golf

Ja, het is voorspelbaar. Al decennia lang is de Golf een publiekslieveling en afgelopen zomer was dat niet minder. Alleen al in augustus leverde VW er meer dan 39.000 van uit. Het model begint stilaan aan de herfst van z’n carrière, maar z’n populariteit is niet tandende. Integendeel. VW verkocht er meer van dan in 2017.

1

2

Renault Clio

Op het laagste ereschavot staat een Fransoos: de Renault Clio. Compacte auto’s zijn al meer dan een halve eeuw een sterkhouder van de Franse merken en de Clio is al een hele tijd de populairste van allemaal. En ook naar dit model blijft de vraag stijgen. Renault verkocht er bijna een kwart meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

3

Volkswagen Tiguan

De Duitsers krijgen nog een pluim voor hun hoed: de Tiguan is nu de populairste SUV op de Europese markt. En daarmee krijgen de Japanners hieronder lik op stuk. De verkoop van de Tiguan steeg tijdens de zomermaanden met meer dan 40% ten aanzien van een jaar eerder.

4

Nissan Qashqai

Tijdens de eerste generatie de pionier van het compacte SUV-segment. Maar de jongste generatie kan niet ten volle profiteren van de groeiende populariteit van het marktdeel waarbij het zelf aan de wieg stond. De verkoop steeg goed 10%. Onvoldoende om de koppositie te behouden. En er zijn nog meer kapers op de kust.

5

Ford Fiesta

De Fiësta is al een tijd de populairste Ford van allemaal. Ook nu. De Focus zouden we zelfs in een top-25 niet moeten oplijsten, maar dat heeft wellicht meer te maken met de generatiewissel en de bijhorende pauze in leveringen. De nieuwste Fiësta-generatie gaat in elk geval als een trein. +60% in vergelijking met vorige zomer.

6

Toyota Yaris

Toyota mag dan wel wedijveren voor de positie van grootste autobouwer ter wereld. In Europa komt de Japanse gigant niet aan de bak. Z’n populairste model is de kleine Yaris. En die staat pas op de zevende stek.

7

Renault Captur

Daar waar de Tiguan zich de best verkopende SUV in het C-segment mag noemen, is het de Captur die eigenlijk al sinds z’n lancering met de wimpel aan de haal gaat in het B-segment. En ook daarvan steeg de verkoop tijdens de afgelopen zomermaanden verder.

8

Skoda Octavia

Van alle modellen in deze top 10 is de Octavia de enige die er in vergelijking met vorig jaar op achteruit gaat. In een markt die met 10% toenam, ging Skoda’s populairste model 2% achteruit.

9

Peugeot 3008

Het is niet de immer populaire 208 die de verkooptabellen bij Peugeot aanvoert. Dat op zich is al nieuws. Ook bij Peugeot is het nu een SUV die met die eer gaat lopen. De 3008 biedt een combinatie van stijl en rijeigenschappen die heel wat mensen kunnen smaken. Het merk is op koers om er in Europa dit jaar meer dan 150.000 van af te leveren. En ook de verkoopstijging van dit model klopt de marktevolutie: + 18%.

10
Geef commentaar
comments by Disqus