Nieuwe Toyota Corolla: de sedan

Bekijk 4 foto's
Door: BV 17-11-2018

Het Toyota-Auris-fiasco is afgelopen. Voortaan heet de middenklasser van het merk weer gewoon Corolla. Hij wordt in drie versies leverbaar. Naast de hatchback en de break komt er ook deze vierdeurs sedan.

Natuurlijk buurt die op vlak van design voort op de twee eerder geïntroduceerde versies. Toch koos Toyota niet alleen voor afwijkingen vanaf de heupen. Er zit ook een neus op met specifieke koplampen, grille en koplampen. Zo willen de Japanners die Sedan toch een beetje apart positioneren. Hij staat ook op de bodemplaat van de break, met een wielbasis van 2,7m, en op het kortere exemplaar van de hatchback.

Motorkeuze

Toyota heeft het zo niet begrepen op diesels. Dat is duidelijk. En daarom staat er maar één motor op het menu. Dat is een hybride. Een 1,8l benzinemotor doet het er samen met elektromotor die z’n vermogen via een CVT-automaat overbrengt. Dat heeft als voordeel dat het verbruiksgemiddelde op papier beperkt moet blijven tot 3,4l/100km. De Hatchback en Touring Sports zullen ook verkrijgbaar zijn met een 1.2-benzine, goed voor 116 pk, en een tweeliter-hybride met 180 pk.

Nog even geduld

Alle drie de versies van de Corolla staan vanaf maart van volgend jaar bij de dealer. Het model wordt gebouwd in de Toyota-fabriek in Turkije.

Geef commentaar
comments by Disqus