Koop een zeswieler van Jeep voor € 250.000

Bekijk 5 foto's
Door: BV 25-12-2018

Jeep introduceerde op het Autosalon van Los Angeles eindelijk een op de Wrangler gebaseerde pick-up: de Gladiator. Daardoor kan je ervan uitgaan dat knotsgekke creaties als deze in de toekomst daarop gebaseerd zullen zijn. Maar de Gladiator wordt nog niet uitgeleverd. De basis voor deze peperdure knotsgekke variant is daarom de Wrangler JK.

Zes is beter dan vier

Zes wielen zijn natuurlijk beter dan vier. Dat weten we zeker sinds Mercedes de knotsgekke AMG G-Klasse 6x6 voorstelde. Het kost wel een flinke bom duiten. In het geval van deze Wrangler moet je minstens € 250.000 op zak hebben. Genoeg voor vijf aardig uitgedoste normale Wranglers (zie test hier). En je zal het ding bliksemsnel via Engeland moeten importeren. Dat is zo ongeveer het enige Europese land waar je dergelijk gevaarte mogelijks ingeschreven krijgt. Een achterpoortje dat na de Brexit naar alle waarschijnlijkheid dicht gaat.

Hellcat onder de kap

Deze creatie van Wild Boar Off-Road moet niet alleen in staat zijn extreem terrein te overwinnen. Hij moet dat ook met een behoorlijke vaart kunnen. De drieassige pick-up wordt daarom aangedreven door een 6,2l V8 ‘Hellcat’-motor. Die wekt zo maar eventjes 707pk op. Een flink opgewaardeerde bodemvrijheid moet ervoor zorgend dat je het meerendeel van de hindernissen gewoon kan negeren. Mocht je toch vast geraken, dan sleurt een winch je daar wellicht weer uit. In de veronderstelling dat je een stevig verankerpunt vindt, want een pluimgewicht is deze Wrangler 6x6 beslist niet. We gooien er tenslotte ook nog even bij dat het interieur helemaal in het leder is uitgevoerd. Alsof je dat voor de prijs van een huis niet had verwacht.

Geef commentaar
comments by Disqus