Deze EV met zonnecellen komt uit Saab-fabriek

Bekijk 6 foto's
Door: BV 19-04-2019

Het Duitse Sono slaat de handen in elkaar met NEVS voor de serieproductie van een elektrische auto met in het koetswerk ingewerkte zonnecellen. NEVS (National Electric Vehicle Sweden) is een bedrijf dat ontstond uit het failliete Saab. Het heeft onder meer de controle over de voormalige Saab-fabriek in Trolhattan.

Productierijp

Sono test al sinds 2017 met een compacte elektrische vijfdeurs en is nu klaar voor serieproductie. De zonnecellen moeten in staat zijn om je tot 34km ver te brengen. Daarmee alleen zul je dus niet veel kunnen aanvangen. Maar hij heeft ook nog een accu aan boord. Die levert je een rijbereik van 250km. De Sono heeft wel nog een handig snufje. Je steekt hem natuurlijk in de stekker, maar hij kan een deel van de stroom doorgeven aan een andere elektrische auto die wil laden. Zo kan je met één laadpaal meerdere auto’s tegelijk tanken.

Orders op zak

Er wordt gemikt op een prijskaartje van € 25.500 en naar verluidt hebben de Duitsers als 9.800 orders op zak. Elk jaar wil Sono ruwweg 43.000 van deze auto’s bouwen. Zo’n 260.000 over de ganse productcyclus.

Geef commentaar
comments by Disqus