5 horloges voor de autoliefhebber

We compileerden hier bij Auto55 al eens een lijstje met 10 polsjuwelen voor de autoliefhebber. Een je kon er nog op zien hoe laat het was ook! Nu doen we er nog eens 5 bij. Nog steeds zonder samenwerkingen van horlogemerken met autobouwers. Duur of niet - dat staat zo knullig. Geen Hublot met Ferrari-logo, Zenith Land Rover of Breitling Bentley.

Zodiac Grandrally Chronograph

Al tijdens de jaren zeventig waren Zodiacs te vinden aan de pols van professionele piloten. Deze grandrally geeft die creaties van haast een halve eeuw geleden een flinke knipoog. Een kussenvormige behuizing, een zilveren wijzerplaat en blauwe sub-dials, een datumvenster en om het helemaal af te maken; een geribbeld lederen bandje.

Swatch Noho Time

Goedkoop, betrouwbaar, Zwitsers. Een Swatch, ja. Deze Noho Time heeft een wat eigenaardige naam en de fabrikant rept zelf met geen woord over auto’s. Maar het is moeilijk om in de zwart-gele wijzers, de donkere kast en de sportieve band met contraststiksels geen verwijzing naar één of andere sportieve bolide te zien.

Autodromo Vallelunga Chronograph

Autodromo maakt alleen maar motorsport-gebaseerde horloges. Dit exemplaar draagt de naam van een circuit iets ten noorden van Rome. Z’n vormgeving, verkrijgbaar met een witte of zwarte wijzerplaat, is onmiskenbaar geïnspireerd door een toerenteller. Rode zone incluis. Er zijn exemplaren die louter tijd en datum aangeven of je kan kiezen voor een chronograaf.

Nomos Glashutte Autobahn

Een Duitse tophorloge dat de naam draagt van het beroemde snelwegnet aldaar. Zoals het een echte Nomos betaamd is hij sober. Maar toch is de inspiratie overduidelijk bij de automobiel te zoeken. De zin voor detail is exceptioneel. De concave vorm van de grote en kleine wijzerplaat bijvoorbeeld. Verkrijgbaar in wit, blauw of een combinatie van beide.

SISU Carbuteror

Deze Sisu is betrouwbaar en aantrekkelijk geprijsd dankzij z’n quartz-mechaniek. Subtiel is hij echter niet. Een diameter van 50mm, een hoogte van 13,5mm en een opvallend design met een kroon op 10 uur en een robuuste rubberen strap. Hij kan tegen een stootje en dat zie je eraan.

Nog 10 horloges voor de autoliefhebber vind je hier

Geef commentaar
comments by Disqus